„Aki nem szereti az állatokat, az embereket sem szereti igazán” - Kisállat bemutató az Erkelben


2014-05-30 19:57:41  | cikk:  | 


„Aki nem szereti az állatokat, az embereket sem szereti igazán” - Kisállat bemutató az Erkelben főképe
Kedves háziállatokkal telt meg ma délutánra az pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola udvara. Volt, aki kutyusát, cicusát, papagáját, sünijét, halacskáját, vagy éppen nyusziját hozta el megmutatni a többieknek. A programot a Zöld Diákönkormányzat szervezte második alkalommal.
A gyerekek féltve simogatták kedvenceiket, néhányan pokrócba csomagolták őket a hűvös időjárás miatt.
Tauber Dominik 8. a osztályos tanuló, a Zöld Diákönkormányzat vezetője elmondta, az iskola 2012-ben csatlakozott az Ökoiskolák Országos Hálózatához és használja az ökoiskola nevet.
- Az eltelt két évben sok olyan rendezvényt szerveztünk, ami a természetvédelemmel, az állatvédelemmel kapcsolatos. Számos fórumon felhívtuk ezekre a figyelmet. Gyűjtöttünk szemetet, papírt, használt sütőolajat, gondoztunk növényeket, részt vettünk vetélkedőkön, gyógynövénytúrákon, erdei iskolában tanultunk, jártunk a bakonybéli csillagdában, szerveztünk retrobulit, ahol egészséges ételeket kínáltunk, adventi vásárra készítettünk természetes anyagokból ajándékokat.
Ma egy különleges, érdekes és kedves programra gyűltek össze az erkelesek, hiszen kiállat bemutatót szerveztek az első év hatalmas sikerén felbuzdulva. Akkor közel 100 házi kedvencet hoztak el a gyerekek és szüleik az iskolába - mesélte Dominik.
A mai rendezvényt dr. Lázár Attila állatorvos felelős állattartásról szóló előadása, valamint Kürti József mentőállomás-vezető és Világhy Balázs mentős érdekfeszítő ismertetője is színesítette.
A program keretein belül felavatták az első udvari termet, ami a festői tanösvényen található. Az ötlet a Zöld Diákönkormányzatot dicséri, a kialakításban, a tereprendezésben, a festésben lelkes szülők és diákok segítettek. S amint a jó idő beköszönt, irány a szabad levegő, és mehet a tanulás az udvaron is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!