Pápa 800 - 800 szemmel - Diáknap a Közgázban


2014-05-30 19:52:07  | cikk: Babos Petra  | 


 Pápa 800 - 800 szemmel -  Diáknap a Közgázban főképe
A Pápai Gazdasági Szakközépiskola idén is megszervezte a hagyományos diáknapot, melyen számos színes program várt a népes diákseregre. Az egész napos eseményt minden évben más osztály szervezi, idén a 11. C osztály és osztályfőnöke, Berta Ildikó tanárnő állította össze a feladatokat.
A program előzményeként az osztályok különböző pápai cégekhez, intézményekhez látogattak el, ahol bepillantást nyerhettek az ott folyó munkába. Így jártak a Polgármesteri Hivatalban, a Pápa Városi Televízióban, a húsgyárban, a rendőrségen, a Vízműnél, a városi könyvtárban, a mentőállomáson, a tűzoltóságon és a Bakonyerdő Zrt-nél is, de szerveztek programot a megújult Fő térre is.
Molnár András szervező, a diákönkormányzat munkáját segítő tanár hírportálunknak elmondta, idén a diáknapi rendezvényt Pápa város 800 éves jubileumához kapcsolták.
- A tanulók előzetesen néhány intézményhez látogattak el osztályfőnökeikkel. A mai napra az ott látottakból fényképes prezentációt kellett készíteniük, amit bemutattak egymásnak. Készült minden helyszínről egy-egy plakát is, amit az iskola folyosóján helyeztünk el. A másik előzetes feladat az volt, hogy egy Pápához kötődő híres emberről kellett portrét készíteniük, s összegyűjteni néhány információt róluk. Iskolánk néhány diákja áprilisban a lengyelországi Puławyban járt, így ők is tartottak egy előadást az ottani tapasztalatikról és élményeikről – tette hozzá Molnár András.
A délelőtt folytatásában ügyességi versenyek, foci, kosárlabda, pingpong és kézilabda várt a gyerekekre, de tesztelhették a tudásukat a vállalkozó kedvű diákok egy próbanyelvvizsgán is.
Mázi Zsófia 9. B osztályos diák a Polgármesteri Hivatalban járt, ahol nagyon jól érezte magát osztálytársaival. Öröm volt számukra, hogy Unger Tamás, az iskola korábbi igazgatója, a jelenlegi alpolgármester vezette őket körbe a megújult intézményben.
- Sok érdekességet megtudtunk a hivatalban, például, hogy mi, hol található, mit, hol lehet intézni. Az alpolgármester úr segített nekünk a prezentációnk elkészítésében és még meg is vendégelte az osztályunkat egy-egy üdítővel – mondta a mosolygós diáklány.
A programot színesítette még természetgyógyász előadás, műkörmös bemutató, KRESZ-teszt, sudoku, activity, híres magyar épületek, illetve filmrészletek felismerése, memória teszt, de az iskola dísztermében található szekkót is megörökítették rajzaikkal az ügyes kezű diákok.
A diáknap kötélhúzó versennyel zárult, melyet a tanulók nagyon élveztek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!