Június 19-én alakulnak ki az U-19-es EB csoportjai


2014-05-29 17:06:15  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: mlsz.hu  | 


Június 19-én alakulnak ki az U-19-es EB csoportjai főképe
A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtök délelőtt tartotta a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság kampányindító sajtótájékoztatóját – számolt be az mlsz.hu. Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke a sajtótájékoztató elején elmondta, a világbajnoki részvétel kiharcolása a megfogalmazott célkitűzés, ehhez a nyolc csapatos döntő első hat helyezettje között kell végeznie az együttesnek (a két négyes csoport első három helyezettje vesz részt a 2015-ös, új-zélandi vb-n). Mint ismert, a kontinensviadalnak a Szusza Ferenc Stadion mellett Felcsút, az ETO Park és a pápai Perutz Stadion ad otthont. Az Európa-bajnokság sorsolását június 19-én rendezik a Pancho Arénában, a magyar válogatott az első csoportba kerül, más kiemelés nem lesz a négyesek kialakításakor. A sajtótájékoztatón elhangzott, az egyik csoport mérkőzéseinek Győr és Pápa, míg a másik, magyar érdekeltségűnek Felcsút és a Szusza Ferenc Stadion ad majd otthont, a két elődöntőt az utóbbi két stadionban rendezik, a fináléra pedig Újpesten kerül sor.
Mészöly Géza szövetségi edző kiemelte, hogy a válogatott nagyszerű sorozatot tudhat maga mögött, ebben az évben kilenc edzőtáborozás szerepelt az együttes programjában. Hét hivatalos nemzetközi felkészülési meccset játszott a gárda, mindegyiket megnyerte, és ezeken 21 gólt szerzett. A szakvezető hozzátette, nagy segítséget jelent a szakmai stábnak, hogy a Varga Péter Pál vezette orvosi stáb nemzetközi szinten is kiemelkedő hátteret teremt a csapat felkészüléséhez. A felkészülés hátralévő részéről Mészöly Géza elmondta: egy hosszabb pihenőt követően június 24-én, Telkiben kezdődik a közös munka, az első hét a fizikális felkészítés és a ráhangolódás jegyében telik, majd Telkiben készül a csapat, ahol július 8-án és 11-én felkészülési meccset játszik az üzbégekkel. Az Eb mezőnye még nem alakult ki, mivel most rendezik az elitkör hét csoportjának küzdelmeit. A kvartettek győztesei lesznek résztvevők, az utolsóra június 10-én derül fény. A magyar csapat 20 mezőnyjátékossal és három kapussal kezdi meg a felkészülést, és július 17-ére kell megnevezni a tornán szerepeltethető 16 mezőnyjátékost, illetve két hálóőrt. Legutóbb 1990-ben rendezett ilyen korosztályos Eb-t Magyarország. Akkor Debrecen, Békéscsaba, Gyula volt házigazda, a magyar csapatban többek között szerepelt Lipcsei Péter vagy Halmai Gábor, a döntős portugálok egyik legjobbja pedig a későbbi világsztár Luis Figo volt.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Székely György (1860 München)
Leindler Domonkos (Szolnok)
Hrabina Alex (Budaörs)

Védők:
Medgyes Zoltán (Haladás)
Asztalos Dávid (MTK)
Bobál Dávid (Honvéd-MFA)
Tamás Krisztián (AC Milan)
Talabér Attila (MTK)
Lenzsér Bence (Győri ETO)
Lorentz Márton (PFLA)

Középpályások:
Nagy Dominik (FTC)
Csábi Mihály (Honvéd)
Kalmár Zsolt (Győri ETO)
Mervó Bence (Győri ETO)
Berecz Zsombor (Vasas)
Zsótér Donát (Szolnok)

Támadók:
Farkas Zoltán (Győri ETO)
Bobál Gergely (Honvéd-MFA)
Varga Szabolcs (Heerenveen)
Kővári Róbert (PMFC)
Vida Krisztofer (FC Twente)
Tóth László (PFLA)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!