Több mint negyedmillió forint gyűlt össze a véradó állomásnak


2014-05-29 14:15:29  | cikk: mo  | 


Több mint negyedmillió forint gyűlt össze a véradó állomásnak  főképe
Május közepén harmadik alkalommal szervezte meg a Nehéz Légiszállító Ezred, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda, a Boeing, az MH Pápa Bázisrepülőtér és Pápa Város Önkormányzata a Tavaszi Örömfutást, melyet már kezdetektől jótékony célok hívtak életre. 2012-ben a Fogyatékosok Nappali Intézetéért futottak a résztvevők, tavaly a Gróf Esterházy Kórház laborvizsgálati várójának felújítását segítette a program, idén pedig a helyi vérellátó szolgálat támogatását tűzték ki célul a szervezők. A közösségformáló erővel bíró, multikulturális sportprogramon összegyűlt pénzadományt, az összesen 273.420 forintot, ma délután nyújtották át a szervezők dr. Vörös Ibolyának, a kórház főigazatójának.

Az eseményen részt vett Trevor Nitz, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnokhelyettese, Wiek Noldus, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda vezetője, Negyedi János alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér képviselője, Szarvas László, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda helyettes vezetője, valamint Mark Plummer, a Boeing helyi vezetője.

Az ünnepélyes adományátadáson Trevor Nitz a szervezés, a lebonyolítás, valamint a program közösségi erejét hangsúlyozta, hiszen a szervezésben valamennyi szervezet aktívan közreműködött, a sportrendezvényen pedig külföldi és magyar családok, fiatalok és idősebbek együtt futottak a jó ügy érdekében. A parancsnokhelyettes hozzátette, az eseményen közel 150-en álltak rajthoz és mintegy 30-an vért is adtak a kitelepült véradónál.

Dr. Vörös Ibolya köszönetét fejezte ki a pápaiaknak és az itt élő külföldieknek a nagylelkű adományért, amely mind a kórház munkáját, mind az egészségügyet is szolgálja.
- Azt az ígéretet tudjuk tenni, hogy a tőlünk elvárható legmagasabb szinten segítjük a betegek gyógyulását és szolgáljuk az egészségügyet. Bizonyára önök is tudják, hogy a magyar egészségügy nehézségekkel küzd. Ezért szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki gondolt ránk és adományaival támogatott bennünket. Tavaly a pénzadomány felhasználásával a laborvizsgálati várakozás körülményein tudtunk segíteni, idén pedig a véradó állomás számára szeretnénk egy vércentrifugát vásárolni – árulta el az ünnepségen dr. Vörös Ibolya, majd szólt a kórház jelenlegi és hosszú távú fejlesztési terveiről.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!