Ellenszavazat nélkül elfogadták az előterjesztéseket - Ülésezett a városi képviselő-testület


2014-05-29 10:20:16  | cikk: mo  | 


Ellenszavazat nélkül elfogadták az előterjesztéseket - Ülésezett a városi képviselő-testület főképe
Rendeletek módosításáról tárgyalt ma a városi képviselő-testület. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló, valamint a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező helyi közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet módosítására a jogszabályi háttér változása miatt volt szükség.

A hulladékgazdálkodás kapcsán lényeges változás például, hogy a közszolgáltató kiüríthetetlenségi jegyzőkönyvet vesz fel és fényképet készít abban az esetben, ha olyan hulladékkal találkozik, amelyet nem áll módjában elszállítani. Változás az is, hogy a Fő téren élőket arra kötelezik, hogy a hulladékgyűjtő edényeket ne helyezzék ki az ingatlanjuk előtti közterületre, ilyen módon védve a turisztikailag jelentős értéket képviselő megújult Fő teret. A rendelettervezetet a testület egyhangúlag elfogadta.

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező helyi közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet tárgyalása során Pingiczer Sándor szocialista képviselő a városi csatornahálózatra rá nem kötött, és a Talajerőgazdálkodási Kft. közszolgáltatását igénybe nem vett ingatlanokból származó szennyvíz sorsával kapcsolatban tett fel kérdéseket. A rendelet módosítását a testület egyhangú igen szavazat mellett elfogadta.

A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megsértésének jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendeletet összhangba hozták a fent említett két jogszabállyal. A testület megszavazta a rendeletmódosítást.

A képviselők szavaztak a belváros közlekedéséről szóló önkormányzati rendelet módosításáról is. A Fő tér dél-nyugati házsorának megközelítése elektronikus, illetve vésznyitó kulccsal lehetséges. A rendelet hatályos szövege meghatározta a vésznyitó kulcsra jogosultak körét, melyet az elfogadott módosítással kiegészítettek: vésznyitó kulcsot kapnak - igény szerinti mennyiségben - a mentők, a tűzoltóság, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a köztisztasági és közegészségügyi feladatot ellátók, a betegszállítást, a támogató szolgáltatást és a halottszállítást biztosító szolgáltatók, a városgondnokság házkezelősége, az orvosi ügyelet és indokolt esetben a háziorvos.
A rendelet tárgyalása kapcsán dr. Hermann István hozzászólásában felvetette a Plébániasoron hasonló elektronikus, süllyedő kapuk elhelyezését. A rendelettervezetet a testület ellenszavazat nélkül elfogadta.

Pápa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a vegyes ügyek keretében tárgyalt a helyi közösségi közlekedés lebonyolítására igényelhető támogatásról, valamint a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségéhez történő csatlakozásról. Pápa Város Önkormányzata a szakmai és érdekvédelmi szervezethez július 1-jétől csatlakozik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!