Továbbra is pont nélkül a pápaiak a kiemelt bajnokságban


2014-05-28 21:28:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Továbbra is pont nélkül a pápaiak a kiemelt bajnokságban főképe
U-18-as és U-16-os utánpótlás csapatunk is az Illés Akadémia ellen zárta a 2013/2014-es hazai bajnoki pontvadászatot. Kálmán István és Jurik Tihamér csapata nehéz szezonon van túl, a fiataloknak ugyanis nem termett babér a lejátszott 27 forduló alatt, egyik alakulatnak sem sikerült pontot, pontokat gyűjtenie, így az már korábban eldőlt, hogy mindkét együttes sereghajtóként fejezi be a küzdelmeket. A vendégek kérésére a megszokottól eltérően ezúttal az U-16-os gárda lépett először pályára, melyen a hazaiaknak egyetlen célja lehetett, idei utolsó pápai fellépésükön megnehezíteni a vasiak dolgát és legalább egy pontot itthon tartani. Az már 45 perc alatt eldőlt, hogy a kisebbeknek erre nem lesz esélyük, a Haladás ugyanis három góllal vezetett a szünetben, majd fordulás után négy perc alatt további három találatot jegyeztek, a 89. percben Farkas Péter alakította ki a 8-0-s végeredményt.

A lefújást követően szerettük volna a pápai együttes edzőjét, Jurik Tihamért megszólaltatni, kíváncsiak lettünk volna arra, miként látta a mérkőzést és csapata tavaszi szereplését, illetve mi okolható a nulla szerzett pontért, a mindössze hat lőtt és 203 bekapott gólért, a pápai edző azonban többszöri kérésünkre sem volt hajlandó nyilatkozni…

PELC U-16 – Illés Akadémia-Haladás 0-8 (0-3) Gsz.: Szabó 3, Tóvizi, Kovács 2, Farkas 2
PELC U-16: Bors – Kulcsár (’59 Szőllősi), Dékány, Boros, Tátrai – Lőke (’59 Raksányi), Barth, Papp (’59 Sipos), Hardi – Varga, Mogyorósi (’59 Németh)

Kálmán István csapata is ma játszott utoljára hazai közönség előtt, a mieinknek két elmaradt idegenbeli találkozót kell pótolniuk, május 31-én Kecskemétre, június 4-én Felcsútra látogatnak. A mieink 53 percig remekül helytálltak, jól játszottak, helyzeteket dolgoztak ki, a 40. percben mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. A második félidő nyolcadik és tízedik percében aztán újabb két Haladás gól következett, ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

Kálmán István: Úgy érzem, hogy annak ellenére, hogy nem jöttek az eredmények, az őszhöz képest tavasszal sokkal jobban szerepeltünk. A mai meccs is jól érzékeltette az egész szezonunkat, 45-50 percig szinte mindegyik meccsünkön egyenrangú partnerei vagyunk az ellenfélnek, aztán a kimaradt lehetőségek megbosszulják magukat és kijön a gyenge edzéslátogatottság okozta fáradtság. Sajnos a bajnokságban tapasztalt sikertelenség is okolható, hogy vesztett állásból nem tudunk fordítani, a gyerekek lelkileg nehezen viselik, hogy nem jönnek az eredmények, a hátralévő két meccsünkön azon leszünk, hogy ne zárjuk pont nélkül a kiírást.

PELC U-18 – Illés Akadémia-Haladás 0-4 (0-1) Gsz.: Jordán, Török 2, Grabant
PELC U-18: Gyimesi – Kálmán, Stenczel, Szász, Kalmár – Véber, Gyenge (’46 Raksányi), Erdősi, Pintér – Kovács (’63 Berecz), Barcsa (’73 Pető)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!