Lezajlott az országos kompetenciamérés városunkban


2014-05-28 19:34:38  | cikk: Babos Petra  | 


 Lezajlott az országos kompetenciamérés városunkban főképe
Az Oktatási Hivatal az idei évben is megszervezte az országos kompetenciamérést a 6., 8. és 10. osztályosok körében. Az Országos Kompetenciamérés Magyarország országos szintű közoktatási mérése, célja nem az adott év tananyagának számonkérése, hanem azt vizsgálja, hogy a diákok az adott évfolyamig elsajátított ismereteiket milyen mértékben tudják. A Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola igazgatónője, Megyeriné Borsó Éva érdeklődésünkre elmondta, idén összesen hat osztályban, 130 diák írt ma kompetenciafelmérőt.
- A tanulóknak szövegértésből és matematikából kellett felmérést írniuk, összesen négyszer 45 perc állt a rendelkezésünkre a feladatok helyes megoldására. A példák nem egészen a tanagyagra épülnek, sok a gyakorlatias kérdés, ami az életben való eligazodást, tájékozódást segíti elő. Ilyen feladat volt például a menetrend helyes használata vagy egy színházi program elemzése. A pedagógusaink nagyon sokat készültek a diákokkal erre a felmérésre, s úgy látom, a tanulók is komolyan vették, tanultak rá - mondta az igazgatónő.
- Az intézmény a mérésen jól szokott teljesíteni, mondhatni az átlag felett. Nekünk fontos, hogy egy képet kapjunk a diákjaink fejlődéséről, eredményeiről. Ez visszajelzés az iskolának és a tanárnak is - tette hozzá Megyeriné Borsó Éva.
Végül hozzáfűzte, a jövő tanévtől minden iskolának kötelező lesz tantestületi szinten elemeznie az eredményeket. A Munkácsy iskola ezt eddig is megtette, minden alkalommal értekezleten számoltak be a munkaközösségek az adott év eredményeiről, fejlődéseiről.
Az igazgatónő elmondta még, a jövő tanévtől idegen nyelvből is kell vizsgázniuk a tanulóknak.
Eredmények február végén várhatóak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!