Sikerrel és nyereséggel zárult a Pápai Agrárexpó


2014-05-28 15:45:16  | cikk: mo  | 


Sikerrel és nyereséggel zárult a Pápai Agrárexpó főképe
Összesen 100 vállalkozás, intézmény és szervezet – köztük 68 kiállító és további 32 egyéb szolgáltatást, terméket értékesítő kereskedő – jelent meg a XVIII. Pápai Agrárexpón, mely meghozta azt a sikert, amelyre a szervezők számítottak. Áldozó Tamás sajtótájékoztatón értékelte a rendezvényt. A polgármester elmondta, 10 ezer feletti látogatóval számolhatnak a regionális szakkiállítás és vásár lebonyolítása után. Többszázan érkeztek tiszteletjeggyel, kaptak belépőt a fellépő csoportok, a vadászok és közel 800 vendége volt a magyar falugazdász hálózat rendezvényének is. Megállapítható azonban, hogy az Agrárexpónak 8476 fizető vendége volt. Különösen nagy népszerűségnek örvendett a favágó-bemutató, az agrárgép-show, de sokan kilátogattak a lovasprogramokra is. Az idei Agrárexpó bruttó bevétele megközelíti a 19 millió forintot, mely belépőjegyekből, helypénzekből, a szervező Pápai Platán Nonprofit Kft. vendéglátásából és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által bérelt területek, kiszolgáló egységek bevételeiből tevődik össze. Áldozó Tamás kiemelte, a kiadásokat ugyan még nem ismerik pontosan, de az Agrárexpó bevételei meghaladták a kiadásokat – szögezte le a városvezető. A polgármester megítélése szerint 2-3 millió forintos nyereségre számíthat a város.

Köszönet illeti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK), amely részvételével és szakmai programjaival jól megkülönböztethetővé tette a rendezvényt az ország többi agráreseményétől. Áldozó Tamás együttműködési megállapodást szorgalmaz a NAK-kal, hogy a jövőben is hasonló keretek között bonyolíthassák le a programot – derült ki a sajtótájékoztatón.

A polgármester köszönetét fejezte ki a szervező Pápai Platán Nonprofit Kft.-nek és az együttműködő városi intézményeknek – a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központnak, a Városgondnokságnak, a Polgárőrségnek, a Közterület-felügyeletnek – , valamint az önkénteseknek és mindenkinek, aki hozzájárult a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!