Többezres közönség előtt mutatták be gyermekdarabjukat a refis hittanosok


2014-05-28 11:42:26  | cikk: mo  | 


Többezres közönség előtt mutatták be gyermekdarabjukat a refis hittanosok főképe
Nem sokkal több, mint egy évvel ezelőtt mutatta be városunkban a Lilli és a hihetetlen visszatérés című gyermekmusicaljét a pápai református hittanos csoport és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája táncosai. A 37 fiatalból álló közösségnek a hétvégén hatalmas élményben volt része, a darabbal többezres tömeg előtt léptek színpadra, Debrecenben. A pápai csoport május 24-én a Református Egység Fesztiválon a Dunántúlt képviselte, a produkcióra a Dunántúli Református Egyházkerület kérte fel a közösséget.

A gyerekek és ifj. Márkus Mihály lelkipásztor, aki egyben a darab rendezője és egyik főszereplője is, két éve még csak álmodoztak arról, hogy Birgit és Hannes Minichmayer bibliai alapokra épített, több mint egyórás zenés darabjával egy ilyen nagyszabású, reprezentatív eseményen léphessenek fel, és missziói küldetésként hirdessék Jézus Krisztus feltámadásának örömhírét. Az álom most valóra vált, a Magyar Reformátusok Hetedik Világtalálkozójának kiemelt rendezvényén az ünnepélyes megnyitót követően mutatták be a musicalt, melyet Debrecen főterén adtak elő a pápaiak. A történet egy kislányról szól, aki ugyan rendszeresen eljár a templomba, de időről-időre hitetlenkedve fogadja a Jézus feltámadásáról szóló igehirdetést. Aztán egy fordulat következtében lehetősége adódik, hogy egy olyan időutazáson vegyen részt, ami visszarepíti őt és barátait a múltba: átélheti, részese lehet a bibliai történetnek, majd visszatérve a jelenbe már saját meggyőződésére alapozva tud élni, építeni.

Márkus Mihály örömmel számolt be a hétvége eseményeiről. A lelkipásztor hangsúlyozta, talán eddigi legjobban sikerült fellépésük volt a debreceni, amellyel városunk hírnevét is öregbítették, azt üzenték Debrecennek: Pápán is van élet. A darab rendezője a produkció közösségformáló erejéről is beszélt, a gyerekek között barátságok és lelki kötelékek alakultak ki. A próbafolyamatok során kiteljesíthetik a bennük rejlő képességeket, s teszik mindezt szeretetben, örömmel – fogalmazott ifj. Márkus Mihály.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!