16 csapatos marad az NBI, megszűnik az U-21-es bajnokság


2014-05-28 10:58:09  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: fociclub.hu  | 


16 csapatos marad az NBI, megszűnik az U-21-es bajnokság főképe
Kedden délután ismét ülésezett a Magyar Labdarúgó-szövetség Elnöksége. Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint a testület megvitatta az NB I-es bizottság korábbi javaslatát, miszerint emeljék fel az NB I-ben a csapatok létszámát. A tervek szerint a 2014/15-ös szezontól 18 csapatos lehetett volna a magyar élvonal. Ezt az elképzelést az elnökség végül elutasította, mert álláspontja szerint a magyar labdarúgás gazdasági ereje jelenleg nem bír el fenntartható módon 16 csapatnál többet. Az elnökség ezen túlmenően úgy vélte, hogy sokkal inkább a létszám csökkentése érdemes megfontolásra, mivel akkor kevesebb együttes között oszlanának meg a bevételek, s ez nemzetközi szinten növelheti az élcsapatok versenyképességét.
Az MLSZ Elnöksége az írásos előterjesztés alapján elfogadta a nagypályás labdarúgás, a futsal és strandlabdarúgó-bajnokság, valamint az utánpótlás-bajnokságok jövő évi versenykiírásait, illetve versenyszabályzatainak módosítását. Határoztak arról is, hogy a következő bajnoki évtől az utánpótlás-bajnokságok egyes korosztályaiban alsó és felsőházi rájátszásos rendszerre térnek át, mert a korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy túl nagy különbségek mutatkoztak a mezőny legerősebb és gyengébb csapatai között. A döntéshozó testület úgy határozott, hogy a 2014-15-ös bajnokságban nem szervezi meg az U-21-es bajnokságot.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!