Pezseg az Erzsébet liget a hétvégén - Diákvárosok Találkozója és Városi Gyermeknap várja a látogatókat


2014-05-27 11:05:58  | cikk: mo  | 


Pezseg az Erzsébet liget a hétvégén - Diákvárosok Találkozója és Városi Gyermeknap várja a látogatókat főképe
Több nagyszabású programmal várja az érdeklődőket Pápa Város Önkormányzata és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a hétvégén. Új hagyományt kívánnak teremteni a szervezők a Diákvárosok Találkozója elnevezésű országos rendezvényből, melynek célja, hogy a résztvevő városok - Békéscsaba, Kecskemét, Sárospatak, Sopron és a házigazda Pápa – csapatai, delegációi együtt gondolkodjanak a kultúráról, az ifjúsági programokról, tanácskozzanak egymás jó gyakorlatairól, a diákok pedig találkozzanak, szórakozzanak, ismerkedjenek egymással.

Pápa városa a tavaly debütált nagyszabású összművészeti produkcióval, a több mint 300 diákot megmozgató Szigeti veszedelemmel mutatkozik be a települések delegációi előtt.
Komáromi Sándor, az előadás rendezője, a Teleszterion Színházi Műhely művészeti vezetője elmondta, az eredeti szándék, mely szerint az előadás legyen bármikor, bármilyen rendezvényen megismételhető, visszaigazolódni látszik, hiszen a diákok ma már sokkal nagyobb rutinnal mozognak a színpadon. Komáromi Sándor megjegyezte, minden színházi minőséget kielégítő produkciót kívánnak a közönség elé tárni, itt azonban a legfontosabb cél az volt, hogy a Pápán működő művészeti csoportok, szervezetek, egyesületek bemutassák munkájukat. Éppen ezért mozaikdarabokból építkezik az előadás, melynek végeredménye egy jólszerkesztett egész, a végén a grandiózus csatajelenettel, melyben több száz diák játszik együtt a színpadon. A rendező hozzátette, három előadást láthat az érdeklődő közönség, szerdán, csütörtökön és pénteken este 9 órától, az Erzsébet ligetben. E három időpontból a szerdai és a csütörtöki bemutatót ajánlják a szervezők, miután a Diákvárosok Találkozója program miatt a pénteki produkcióra korlátozott a férőhely.

Dr. Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK igazgatója kiemelte, a találkozó szervezése kapcsán több olyan várost is megkerestek, ahol sikeres ifjúsági és közművelődési programot bonyolítanak le.
- Tanuljunk egymás jó gyakorlataiból, mutassuk meg programjainkat egymásnak, a diákok pedig építsenek kapcsolatokat, találkozzanak egymással. Több város csatlakozott a kezdeményezéshez, s a rendezvény keretében mindannyian bemutatkoznak, lesznek zenei koncertek, néptáncos produkciók és kamaraelőadások. Az előadások után a szórakozásé, a diszkóé a főszerep, de a délután során számos kreatív foglalkozás, kézműves játszóház, interaktív ügyességi játékok és flashmobok várják a fiatalokat és az érdeklődőket – vázolta a hétvége programját az igazgató, majd megjegyezte, a vendégvárosok természetesen megtekintik Pápa nevezetességeit, sétákat tesznek a városban, melyek során arra kérték őket a szervezők, hogy készítsenek minél több – divatos szóval selfie-t – azaz fényképet önmagukról, csoportjukról, s ezt vetélkedő keretében mutassák be a többieknek.

Ugyancsak a Diákvárosok Találkozója programeleme lesz az a tanácskozás is, melyet szombaton délelőtt tartanak a Városháza épületében. Az ifjúsági szakemberek, oktatási intézmények munkatársai, pedagógusok, művészetpedagógusok itt vitatják meg, milyen projektekbe vágtak bele településükön, milyen módon mozgatják meg városuk fiataljait.

Az Erzsébet liget vasárnap sem csendesedik el. Június 1-jén a Városi Gyermeknap programjai várják az érdeklődő családokat, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre való programot. Itt lesz Hanci és Satyka bohóc, Szép Bence, a világ legrosszabb bűvésze, a Bóbita zenekar, de számos interaktív és játékos foglalkozás, kreatív vidámpark, játszóházak várják az Erzsébet ligetbe látogatókat. Kitelepül a Második Esély Állatmentő Csoport, akik négylábú kedvenceknek keresnek szerető gazdit és a környezettudatos életmódra nevelés jegyében eszközparkkal jelenik meg a Közszolg Kft.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!