Pápán lezajlott az európai parlamenti választás


2014-05-26 13:44:44  | cikk: mo  | 


Pápán lezajlott az európai parlamenti választás  főképe
Tegnap este hét órakor bezártak a szavazóhelyiségek. Az európai parlamenti választások Pápán a jogszabályoknak megfelelően, rendben zajlottak. Rendkívüli esemény a tegnapi nap során nem történt – adott tájékoztatást Kanozsainé dr. Pék Mária. A Helyi Választási Iroda vezetője ennek kapcsán elmondta, az egyik kereskedelmi rádiócsatorna közlése szerint Pápán egy olyan esemény történt, melynek hatására be kellett zárni az egyik szavazóhelyiséget és zárolni az iratokat. Kanozsainé dr. Pék Mária cáfolta a hírt, városunkban ilyen esemény nem történt.

A részvételi adatok tekintetében elmondható, hogy az országos átlaghoz hasonló eredmények születtek. A névjegyzékben szereplő 25497 választópolgárból 7415 fő voksolt a tegnapi nap folyamán, amely 29,08 százalékos részvételnek felel meg – tájékoztatott a Helyi Választási Iroda vezetője.

Kanozsainé dr. Pék Mária az eredmények tekintetében arról számolt be, az európai parlamenti választáson Pápán, a 31 szavazókör összesítései alapján az MSZP 856 (11,58%), az SMS 27 (0,37%), a Fidesz-KDNP 4089 (55,29%), a Haza Nem Eladó 25 (0,34%), a Jobbik 1047 (14,16%), az LMP 228 (3,08%), az Együtt-PM 297 (4,02%), a Demokratikus Koalíció 826 (11,17%) szavazatot kapott.
A Helyi Választási Iroda vezetője hozzátette, az adatok még nem a végleges eredményt tükrözik, hiszen a külképviseleteken szavazó választópolgárok voksait még nem összesítették. A végleges eredményt a Nemzeti Választási Bizottság állapítja meg.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!