A Pegazusban minden nap gyereknap


2014-05-24 20:34:42  | cikk: mo  | 


A Pegazusban minden nap gyereknap főképe
Játszóház, előadás, játékos négypróba és körjátékok – ilyen kínálattal várta az érdeklődőket ma délelőtt a Pegazus Színház. A társulat családi napján a Pegazus-barlangban a megszokott játékeszközöket próbálhatták ki a gyerekek, majd 10 órától a Terülj, terülj asztalkám! című darabot tekinthették meg az apróságok. A négypróba ezúttal is az ügyességről szólt, míg a Ki játszik ilyet? elnevezésű interaktív programon körjátékokat tanulhattak a gyerekek.
Köztudott, hogy a társulat vezetői egyben pedagógusok is, s ez elengedhetetlen ahhoz, hogy sikerrel szólítsák meg a legfiatalabb korosztályt – véli Végh Zsolt, a Pegazus Színház vezetője. Pedagógiai érzékük nemcsak előadásaikban mutatkozik meg, hanem a rendezvényeik, programjaik szerves részét képező interaktív játékokban is. A körjátékok lényege, hogy a gyermek minél inkább a testét: a szemét, a száját, a hangját, az érzékszerveit használja a közös játék során. A mondókák, a dalok, a táncok elsajátítása fejleszti a kicsik képességeit és készségeit, szinte játszva tanulnak. Végh Zsolt elmondta, a gyermek számára a játék olyan, mint a levegő, elengedhetetlen. Így ismeri meg a világot, így szívja magába az ismereteket, s így bontakoznak ki képességei is. Ezért fontos a Pegazus Színház számára, hogy programjain olyan kikapcsolódást nyújtson a gyerekek számára, amely kizökkenti őket a 21. századi csodajátékok, például a számítástechnikai játékok birodalmából.

A társulat mozgalmas évet tudhat maga mögött, de az évadnak még nincs vége. Készülnek a következő bemutatóra, a Kelekótya Kiskakast a jövő héten láthatja a bérletes közönség. De összeállt már a nagyrendezvény, a Pegazus Parádé programja is, melyet idén a zene jegyében szerveznek meg július 11-12-én.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!