Horgásznap: Halászlé ebédre - Megvendégelték az Agrárexpo látogatóit


2014-05-24 13:30:05  | cikk: mo  | 


Horgásznap: Halászlé ebédre - Megvendégelték az Agrárexpo látogatóit  főképe
12 csapat gyújtott tüzet ma reggel a 18. Pápai Agrárexpo területén, a már hagyományossá vált Horgásznapon. Nemcsak horgászegyesületek és tógazdák mutatták meg főzőtudományukat a mai napon, hanem számos közintézmény, civil szervezet és egyesület részt vállalt a vendégsereg kiszolgálásában. A kondérokban minden sátornál halászlé rotyogott, ki-ki a maga elképzelése szerint állította össze a receptet. Egyesek szerint a zsiradékban rejlik a jó halászlé titka, mások szerint egy csepp zsír sem kell a finom fogáshoz. Vannak, akik a szalonnára és a fehérborra esküsznek, s megint mások pedig grillezett halétellel bolondították meg a menüt. Egybehangzó vélemény azonban, hogy sok múlik a lelkesedésen és a közös munkán.

A főzőcsapatoknál ebből nincs hiány, a halételek elkészítéséből mindenki kivette a részét, a kondér mellett eltöltött idő pedig hatalmas közösségteremtő erővel bír, összekovácsolja a csapatot – véli a Pápa és Vidéke Horgászegyesület alelnöke. Nemere Lajos érdeklődésünkre elmondta azt is, egyesületük talán a legrégebben működő szervezet, 1947 óta fogja össze a város és környéke horgászait. Halászlevük szürke harcsa alappal készült, a halat maga az egyesület alelnöke fogta ki a nagyteveli víztározóból, egy 17 kilogrammos példányt. Nemere Lajos hozzátette, örömmel vesznek részt a Horgásznapon, hiszen itt kiélheti társadalmi és szociális érzékenységüket, hiszen jó érzéssel tölti el a tagokat, ha adhatnak, ezúttal halászlevet.

Ugyancsak azonos véleményen vannak a főzőcsapatok a tekintetben, hogy a finom halászlé a jó hal-alapanyagtól is függ. Ezzel sem lehetett gond, hiszen a csapatonként 10 kilogrammos pontycsomagot Joó László marcalgergelyi tógazda biztosította, tavának halállományáról pedig kiváló véleménnyel vannak a halfogyasztók, a Joó-tó messze földön híres ízletes halairól – tudtuk meg a Horgásznapon. A tógazda szerint a Joó-halászlé titka az, hogy nem használnak zsiradékot, csapatuk hagyományos módon készítette el a közel 30 liter halászlét, amellyel az Agrárexpora érkező látogatókat látták vendégül. Joó László hozzátette, a jótékony célok mindig közel álltak a csapathoz, több alkalommal segítettek tagtársaiknak, gyűjtöttek a vörösiszap-károsultaknak és szívesen megjelennek jótékonysági főzőversenyeken is.

A horgásznapi főzőprogram ezúttal nem verseny volt, győztes csapatot nem hirdettek. De a lelkiismeretes munkáért, a részvételért és a felszolgált halételekért oklevéllel jutalmazta a csapatokat a szervező, Pápa Város Önkormányzata.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!