Judo: Pápai érmek a Croatia Openen


2014-05-21 11:18:06  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: judoinfo.hu  | 


Judo: Pápai érmek a Croatia Openen főképe
A márciusi magyar nyílt kata bajnokságon a Bakony Judo Klub népes mezőnnyel vett részt, és felkészültségüknek köszönhetően az eredmények sem maradtak el. A dobástechnikák formagyakorlatában Pillér Gábor és Mezei Gábor negyedik helyen végzett, Végh József és Mezei Csaba valamint Gajdosi Győző és Mezei Gábor két ötödik hellyel lett gazdagabb. A legjobb eredményt a Mezei testvérek, Csaba és Lajos érte el, ők két bronzérmet szereztek, akik a hazai verseny után nemzetközi szinten is megmérették magukat. Néhány héttel később a horvátországi Bakarban rendezték meg az első Croatia Open nemzetközi kata szemináriumot és versenyt, amelyen Flóri Miklós, az Országos Dankollégium elnökének vezetésével négytagú magyar küldöttség vett részt. A kétnapos szeminárium a hetedik danos Piero Comino, a Nemzetközi Judo Szövetség kata supervisorának vezetésével zajlott, az azt követő versenyen Mezei Csaba és Mezei Lajos ezüstérmet szerzett mind Nage-no kata, mind a Katame-no kata formagyakorlatokban.
- Nem várt eredmény született Horvátországban, a magyar versenyhez képest mindkét kata-ban tudtunk javítani, hiszen két ezüstéremmel lettünk gazdagabbak – nyilatkoztak Mezei Csaba. Horvát és szlovén bírók előtt hazai versenyzőket megelőzve tudtuk ezt a szép helyezést elhozni. Sajnos a leszorítás technikák (Katame-no kata) formagyakorlatában elemi hibát vétettünk, az egyik technikánál kicsúszott a testvérem keze a fogásomból, ami annyi pontlevonással járt, hogy az első helyünkbe került. A dobástechnikák (Nage-no kata) formagyakorlatában reális eredmény született, az első helyen végző szlovén párostól két ponttal maradtunk le, nagyon szép volt a gyakorlatuk, biztos vagyok benne, hogy egy Európa-bajnokságon is dobogót ért volna.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!