Országos sakk csapat diákolimpia


2014-05-20 15:32:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Országos sakk csapat diákolimpia főképe
Szombathelyen rendezték az országos sakk csapat diákolimpia küzdelmeit, melyen a megyei versenyen elért eredményeik alapján a Tarczy Lajos Általános Iskola alsós lánycsapata illetve az Erkel Ferenc Általános Iskola felsős lány alakulata vehetett részt. Három korcsoportban (általános iskola alsó-, és felső tagozat illetve középiskola) zajlottak a küzdelmek, külön játszottak a fiúk és a lányok. A szabályok értelmében lány is tagja lehetett egy fiú csapatnak, és fiatalabb is játszhatott egy magasabb korcsoportú csapatban. 30-30 perc gondolkodási idővel került megrendezésre a verseny a rapid szabályok szerint, nyolc fordulós svájci rendszerben, azaz az azonos vagy közel azonos pontszámúakat párosította össze a számítógép a következő fordulóra. 61 lány-. és 75 fiúcsapat, összesen 136 csapat vett részt az ország minden részéről a bajnokságon.
- A két részt vevő pápai csapat közül a Tarczys lányok szerepeltek jobban, hisz a 25 csapat közül végül a negyedik helyen zárták a viadalt és sokáig a dobogóra is esélyesek voltak. A csapat tagjai: Czemmel Viktória, aki a csapat húzóemberének bizonyult a nyolc mérkőzésen elért hat pontjával, ráadásul ő játszott az első táblán, ahol általában a legjobbakat szerepeltetik mindegyik csapatban, az együttest erősítette még Tardos Luca és Pekárdi Sára. Közülük Viki és Luca már 2 és fél éve a Pápai SE versenyzője. Ezzel a negyedik helyezéssel a lányok a Veszprém megyéből induló csapatok közül holtversenyben a révfülöpi felsős fiúcsapattal a legjobb eredményt produkálták és oklevél díjazásban részesültek, a dobogón illetve közvetlenül a tarczysok mögött csupa nagyvárosból érkező csapat végzett. Az erkelesek nem szerepeltek kimagaslóan, a mezőny második felében végeztek a 22 induló között. A csapat legeredményesebb pontszerzője a PSE játékosa, Domonkos Eszter lett (8 meccsből 4.5 pont, amit az első táblán szerzett, ahol akár nyolcadik osztályosok ellen is játszott - ő maga pedig még csak ötödik osztályos). A csapat másik két tagja Erdélyi Flóra és Erdélyi Felicia volt – nyilatkozta Kiss Csaba, a PSE szakosztályvezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!