Mese- és prózamondó verseny a Weöresben


2014-05-19 19:49:02  | cikk: mo  | 


Mese- és prózamondó verseny a Weöresben főképe
„Nagy hatalma van a mesének, Uram. Elűzi az unalmat, az egykedvűséget, a csüggedést; felserkenti az erőtleneket, lecsillapítja a nyughatatlanokat, és mindenre megadja a választ, még arra is, amit senki meg nem kérdezett.” - Vavyan Fable idézete fogadta a Weöres Sándor Általános Iskola mese- és prózamondó versenyére érkezőket. A megmérettetést 15. alkalommal szervezte meg az intézmény, mely minden évben rendkívül népszerű a városi és környékbeli általános iskolák körében. Idén 35 gyerek jelentkezett a vetélkedőre.

Véseiné Kárpáti Ágota elmondta, minden évben nagy hangsúlyt helyeznek a verseny színvonalas lebonyolítására. A megmérettetés szervezője kiemelte, fontosnak tartják, hogy a több mint egy évtizedes hagyomány ne szakadjon meg. Az előző évekhez hasonlóan idén is négy kategóriában versenyeztek a gyerekek, az alsós zsűri előtt mérték össze tudásukat az 1-2. és a 3-4. osztályosok, a felsős zsűri pedig az 5-6. és a 7-8. osztályosok szereplését értékelte. Az alsó tagozatos bíráló bizottságban helyet foglalt Dr. Berki Sándorné és Szalay Imréné nyugalmazott pedagógusok, valamint Dabócziné Lenkefi Éva pedagógus. A felsős zsűriben értékelte a produkciókat Gosztola István versmondó, Bognár József nyugalmazott pedagógus és Komáromi Sándor, a Teleszterion Színházi Műhely vezetője.

Sokféle alkotással érkeztek a diákok a versenyre, a tapasztalatok szerint népszerűek a mai írók prózai alkotásai, de a verseny repertoárjában szerepelt népmese és számos klasszikus állatmese is. Görbedi Dániel Attila, a Weöres-iskola első osztályos tanulója Nógrádi Gábor: A denevér című prózáját mondta el a versenyen. A kisfiú nagyon sokat készült a megmérettetésre, de magabiztosan állta a sarat, hiszen már nem először szerepel prózamondó versenyen. Nógrádi Gábor vidám története rendkívül megtetszett neki, amelyből sok mindent meg lehet tudni a denevérről. Például azt, hogy éjszakai állat és bár nagyon csúnya, de védett élőlény - mondta Görbedi Dani.

Képek:

Eredmények:
1-2. osztály:
1. Karácsony Hanna (Tarczy, Cserneczkyné Kapa Nikoletta)
2. Horváth Eleonóra (Weöres, Lampért Helga)
3. Tálos Ella (Weöres, Lampért Helga)

3-4. osztály:
1. Schermann Evelin (Erkel, Kindertné Surányi Lívia)
2. Ruip Brigitta (Erkel, Nemeréné Fejes Emília)
3. Milinszki Emma ( Munkácsy, Kiss Józsefné)

5-6. osztály:
1. Sikos Hédi Mirella (Weöres, Tegyi Tibor)
2. Hunyadi-Nagy Sára (Tarczy, Nagyné Egyházi Edina)
3, Nagy Petra (Weöres, Ambergerné Szücs Veronika)

7-8. osztály:
1. Tegyi Nóra (Weöres, Ambergerné Szücs Veronika)
2. Ivády Gréta (Weöres, Horváthné Gesicz Ágota)
3. Szücs Kornélia (Tarczy, Tóthné Bogdán Zita)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!