Nagy pofont kapott Pakson a Lombard Pápa


2014-05-17 18:28:29  | cikk: pt  | fotó: Grnák László (www.ne  | 


Nagy pofont kapott Pakson a Lombard Pápa főképe
Súlyos vereséggel folytatódott a Lombard vesszőfutása az NB I-ben, a pápai labdarúgók 4-0-s vereséget szenvedtek el Pakson ma délután. Az eltiltások és sérülések miatt megtizedelt sárga-feketék dolgát ezúttal is nehezítette egy kiállítás, ráadásul Király Botondot már a 23. percben le kellett cserélni.

Paksi FC-Lombard Pápa 4:0 (1:0)

Vezette: Vad II István (Erős, Becséri)

Paks: Molnár – Heffler, Fiola, Kovács G., Szabó J. – Könyves (Kulcsár, 64.), Kecskés (Nagy R., 69.), Bori, Windecker, Bartha (Báló, 81.) – Simon. Vezetőedző: Csertői Aurél.
Lombard Pápa: Szűcs – Nagy S., Présinger, Jagodics, Németh M. – Eszlátyi (Maric, 71.), Sekour, Kulcsár, Király (Horváth R., 23.) – Kenesei, Orosz (Venczel, 82.). Vezetőedző: Nagy Mihály.

Gólszersző: Könyves a 39., Bartha a 49., Simon a 81., és Heffler a 84. percben.
Sárga lap: Bartha a 49., Heffler az 56., illetve Jagodics a 83. percben.
Kiállítva: Kulcsár a 28. percben.

A Paks 31 ponttal a 11. helyről, míg a Lombard 30 egységet gyűjtve a 12. pozícióból várta a mérkőzést. A két klub a mostani összecsapásukig kilenc alkalommal találkozott egymással az első osztályban, és a mérleg rendkívül kiegyenlített volt: három döntetlen mellett mindkét csapatnak háromszor sikerült legyőznie az ellenfelét. Azonban a bakonyaljaiak még nem tudtak bajnokit nyerni Pakson, ahol mindössze két pontot szereztek a négy vendégszereplésük alkalmával. Nagy Mihály ezer sebből vérző alakulata ezt a rossz szériát szerette volna megtörni az NB I 29. fordulójában.
Nem indult jól a meccs a pápaiak számára, ugyanis a 4. percben kis híján vezetést szereztek a hazaiak, ám Kovács Gábor szöglet utáni fejese a felső lécen csattant. Nem sokkal később Sekour is fejjel veszélyeztetett a túloldalon, majd leginkább a mezőnyben folyt a játék, komoly helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Aztán a 28. percben váratlanul megfogyatkozott a Lombard: Kulcsár hátulról buktatta a lendületből meglóduló Barthát, amiért Vad II játékvezető rögtön a piros lapot mutatta fel a pápai középpályásnak.
A folytatásban Kenesei, illetve Bartha távoli bombája is csupán centikkel tévesztett célt. A 39. percben góllá érett a Paks emberelőnye, miután a Bori labdájával ziccerbe kerülő Könyves a léc alá lőtt, 1-0. Két perc elteltével Szűcs nagy bravúrral szögletre tolta Bartha veszélyes löketét, majd a fordulás után az NB I legjobb kapusa ugyanezt megtette Windecker hasonló kísérletével is. A nagy kedvvel játszó Bartha a 49. percben a tizenhatos bal sarkának közeléből vállalkozott lövésre, a játékszer pedig a hosszú alsóban kötött ki, 2-0. Az 52. minutumban Kovács Gábor egy szögletet követően megzörgette az oldalhálót, a hátralévő időben pedig már csak a gólkülönbség volt kérdéses. A 80. percben Szabó János centerezést a 200. élvonalbeli mérkőzését játszó Simon Attila közelről a hálóba passzolta, 3-0. A végeredményt Heffler állította be, aki a 84. percben a bal oldalról, jó 20 méterről a hálóba tekert egy szabadrúgást, 4-0.
A Lombard Pápa zsinórban az ötödik vereségét szenvedte el a bajnokságban. A következő hétvégén nem rendeznek mérkőzéseket az NB I-ben, a záróforduló találkozóit két hét múlva játsszák le. Szűcs Lajosék az Újpest ellen búcsúznak majd a 2013/2014-es kiírástól.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: Lombard Pápa | Paks
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!