Több mint 350 résztvevő a Tarczy-gálán


2014-05-17 13:14:51  | cikk: Babos Petra  | 


Több mint 350 résztvevő a Tarczy-gálán főképe
Zsúfolásig telt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme a Tarczy Lajos Általános Iskola évzáró gálaünnepségére, amit ötödik alkalommal rendezett meg az intézmény.
Venczel Csaba igazgató köszöntőjében elmondta, nagy öröm az iskola számára, hogy két teltházas előadás mellett mutatkozhatnak be a tarczys diákok, akik már hónapokkal ezelőtt lázasan készültek a gálára.
Az idei műsor nyitányaként az iskola kórusa és Győrffyné Mátis Márta karvezető nyújtott át egy színes tavaszi dalcsokrot, majd Mezőfi Gréta adta elő Reményik Sándor az elvágyódás és maradás örök dilemmájáról szóló gyönyörű versét, melynek címe: Eredj, ha tudsz.
Az idei Tarczy-gálán 30 színesebbnél színesebb és vidámabbnál vidámabb produkciót láthatott a közönség, melyek között tánc, zene, vers és jelenet is szerepelt.
Lombosi Anikó tanárnő már többször bizonyította kreativitását, művészi érzékenységét. Jézus, az ember fia című mozgásszínházi előadását az iskola színjátszó szakkörösei adták elő megrendítő átéléssel. Ezután a 7. a osztályos Cseh Katrin mesélt angol nyelven Clooney-ról, a bohócról, aki csak akkor tudta megnevettetni a közönséget, amikor elmesélte élete szomorú történetét, Shel Silverstein amerikai költő versén keresztül. Az első blokk végén a 4. c osztályosok furulyajátékát hallhatta a közönség.
A 4. e-sek egy sárga tengeralattjárón hívták a megjelenteket izgalmas tengeri utazásra, kis matrózaikkal, a 1.c osztály kéttannyelvűs diákjaival. A 2.e-sek imádnak táncolni és angolul énekelni, ezúttal kedvenceikből válogattak. A 3. e-sek idén debütáltak a színpadon egy vidám angol dallal, melynek címe Go bananas!n, majd a 4. e osztály egy vidám színdarabot adott elő az aranyhalról.
Petrákovics Ábel Laczkfi János: Kölyök című versével kápráztatta el a közönséget.
A több mint kétórás műsorban öt „kismajom” is ugrált az ágyon a 2.e-sek közreműködésével, de két holland tanuló, Cheyenne és Matthew Dokter vállalkozott arra, hogy egy-egy verssel bebizonyítsa, nekik mégis sikerült elsajátítani gyönyörű, de nehéz anyanyelvünket.
A negyedik blokkban látványos fekete-fehér tánc, a Lemon tree-tánc, a három patkány balladája, a nyuszi-boogie, az iskola színjátszóköre és egy lámpás-tánc is szórakoztatta a szülőket.
Az utolsó blokkban ismét a táncé volt a főszerep, hiszen tüzes latin, hip-hop és kalapos tánc is emlékezetessé tette az ötödik Tarczy-gálát.
A fináléban közel 350 diák és felkészítő tanáraik léptek a színpadra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!