A közösség motorja – Miniszteri elismerésben részesült Somogyi Zoltán


2014-05-17 10:19:34  | cikk: mo  | 


A közösség motorja – Miniszteri elismerésben részesült Somogyi Zoltán főképe
Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át a közelmúltban Somogyi Zoltán, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Járási Földhivatalának ügyintézője. Somogyi Zoltán kapott már elismerést közösségi munkájáért, a kulturális tevékenységéért, háromszor részesült hivatalvezetői dicséretben, kapott szakszervezeti elismerő oklevelet, s most pedig kimagasló szakmai tevékenységével érdemelte ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elismerő oklevelét. Somogyi Zoltán meglepetten értesült kitüntetéséről, de büszkén és nagy örömmel fogadta az elismerést.

Mondhatni a csapat mozgatórugója. Régi eszközeikből, műszereikből múzeumot rendezett be a hivatalban, megírta a földhivatal történetét, újságot szerkeszt a dolgozóknak, közösségi programokat szervez, lendületével és lelkiismeretes munkájával motiválja, támogatja munkatársait. Somogyi Zoltán méltán érdemelte ki az elismerő oklevelet, nemcsak a kollektívát fogja össze szociális érzékenységével, hanem szakmájában is ért el sikereket. Somogyi Zoltán kijárta a szamárlétrát, 1979 óta dolgozik a pápai földhivatalban, és mindenféle munkakörbe belekóstolt már.

Kezdetben azonban nem erre a pályára készült – vallja Somogyi Zoltán, hiszen a fehérvári gépipari szakközépiskolát választva, gépkocsivezető édesapja nyomán autószerelő szeretett volna lenni.
- Amikor végeztem az iskolával, hároméves gyakorlaton vettem részt a Volánnál, de nem tudtam elhelyezkedni. Akkor kiugrottam a szakmából, és egy évig a húsgyárban dolgoztam segédmunkásként. A következő évben a Kartográfiai Vállalat kirendeltséget nyitott Pápán és jó kézügyességgel rendelkező rajzolót kerestek. A gépipari szakközépiskola után ezzel nem volt gond, jelentkeztem és tetszett is nekik a munkám, felvettek – így került Somogyi Zoltán 1974-ben egy térképészeti céghez, ahol a segédföldmérőként dolgozott. Néhány év alatt kitanulta a szakmát, továbbképzéseken vett részt, belekóstolt a térképfelújításba, a térképfelmérésbe.

A karriert a sorkatonaság sem törte ketté, hiszen kétéves szolgálat után 1979 júniusában megkezdhette a munkát a pápai földhivatalban. Sokféle feladatot látott már el: geodéziai munkafolyamatok, ingatlannyilvántartás, meliorációs feladatok, földértékelés, kárpótlási ügyek, 1981 óta pedig panaszügyekkel foglalkozik.
- Büszke vagyok arra, hogy amióta a hálásnak éppen nem nevezhető panaszügyekkel foglalkozom, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor nem állta meg a helyét a határozatom – fogalmazott a kitüntetett.

Somogyi Zoltán megjegyezte, nagyon jó kollektíva alakult ki a hivatalban. Megtalálta a számításait és ezt most rangos kitüntetéssel is elismerték. Amíg csak teheti folytatja a munkát azon az úton, amelyen elindult, s igyekszik továbbra is a közösség motorja lenni. Somogyi Zoltán köszönetét fejezte ki az elismeréséért mindazoknak, akik felterjesztették és azoknak is, akik odaítélték számára a miniszteri oklevelet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!