Gy.Németh Erzsébet: A DK a legelkötelezettebb az Európai Unió iránt


2014-05-16 16:50:17  | cikk: mo  | 


Gy.Németh Erzsébet: A DK a legelkötelezettebb az Európai Unió iránt főképe
Gy.Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció országos elnökségének tagja, a DK európai parlamenti képviselőjelöltje, valamint Kerecsényi Zoltán, a párt választókerületi szervezetének vezetője tartott közös sajtótájékoztatót ma délután. Kerecsényi Zoltán kiemelte, a jelenlegi kampányban a DK több, és nem kevesebb Európa mellett érvel. Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk – fogalmazott a politikus. Kerecsényi Zoltán megjegyezte, bízik abban, hogy olyan európai képviselőink lesznek, akik magyarként védik Európát, és európaiként védik Magyarországot, akik figyelnek – többek között – Pápára is. A választókerületi vezető kitért arra is, hogy a városközpont is uniós forrásból újult meg, de szorgalmazni kellene a város szimbólumainak, a Nagytemplomnak a teljes körű felújítását is.

A DK a legelkötelezettebb az Európai Unió iránt Magyarországon – hangsúlyozta Gy.Németh Erzsébet ma délután Pápán. A DK szerint létre kell jöjjön az európai egyesült államok, ami nem kevesebb Magyarországot, és több Európát jelent, hanem azt jelenti, hogy Európában magyarként kell jelen lennünk és magyarként kell az érdekeinket érvényesíteni.
- Nem harcolni kell Európával, hanem együttműködni. Meghatározó nemzet próbálunk lenni, a Magyarország határain belül élő közel 10 millió magyar nem fogja elveszíteni az identitását, a nyelvét és az ország nem veszíti el az államiságát. Ahhoz, hogy ez az álom valóra váljon, az kell kell, hogy a magyar emberek is elfogadják és megértsék, hogy Európában nem úgy lehet boldogulni, hogy mindenkivel összeveszünk és harcolunk, hanem úgy, hogy értékeinket megőrizve megpróbálunk mi is hasznos tagjai lenni ennek a hatalmas kontinensnek.
Az európai parlamenti képviselőjelölt kitért az uniós forrásokra is. Állítása szerint Magyarország minden befizetett forinthoz képest 3 forintot kap vissza fejlesztésekre. Az elmúlt négy évben olyan fejlesztés, amely nem uniós forrásból valósult meg, nem történt – jelentette ki a politikus.
Gy.Németh Erzsébet szólt arról is, miért kíván lobbizni a DK az európai parlamentben. Kiemelte az európai béreket, az európai minimálbért. Véleménye szerint hasznos lenne, ha az uniós forrásokat bértámogatásokra is fel lehetne használni. Beszélt az oktatás minőségének emeléséről, a kéttannyelvű oktatás bevezetéséről és a korrupcióellenes ügyészség felállításáról, amely politikamentesen, szakmai szempontból vizsgálná akár az uniós források elosztásának kérdéseit.
A DK elkötelezett amellett, hogy az Európai Uniós nyugati országainak színvonala irányába vezesse hazánkat – hangzott el ma délután.

A sajtótájékoztatót követően a DK választókerületi szervezete a Kossuth utcán szólította meg a járókelőket, majd Gy.Németh Erzsébet és Tulok András, a DK által delegált választási bizottsági tag koszorút helyezett el a Vasútállomáson található emléktáblánál, csendes főhajtással emlékezve az 1944. május 14-én kezdődött tömeges deportálás zsidó áldozataira.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!