Mozgalmas évet zárnak a látássérültek


2014-05-13 18:39:05  | cikk: mo  | 


Mozgalmas évet zárnak a látássérültek főképe
Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Pápai Kistérségi Csoportja. A programra meghívást kapott dr. Áldozó Tamás polgármester, aki hivatali elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a rendezvényen, így köszöntő szavait Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője tolmácsolta. Rádi Róbert elmondta, Pápa Város Önkormányzata akárcsak a korábbi években, úgy a jövőben is támogatni fogja a csoport tevékenységét.
- A város meghatározott anyagi keretek között támogatja a látássérültek kistérségi csoportjának éves működését és szeretnénk felajánlani azt is, hogy az egyik városi rendezvény jótékonysági programján befolyt összeget ismét a csoport kapja, mint ahogy történt ez tavaly a Vajda Lakótelepi Nap keretében. Polgármester úr különösen fontosnak tartja, hogy ez a csoport tovább működjön. Fontos és nagy jelentőségű az, hogy Önök össze tudjanak jönni, jól érezzék magukat, beszélgessenek és közösségi programokat szervezzenek – tolmácsolta a polgármester szavait Rádi Róbert.

A programon részt vett Huszics Márta, az MVGYOSZ megyei vezetője, aki beszédében köszönetét fejezte ki a város részéről megnyilvánuló támogatásért. Huszics Márta elmondta, a megyei szervezetnek hét kistérségi csoportja van, s mindegyik térségben fontos lenne, ha hasonló támogatást élveznének a szervezetek. Annál is inkább, mivel a szövetség anyagi forrásai rendkívül beszűkültek – emelte ki a megyei vezető.

A rendezvényen Németh Kálmánné, a körzeti csoport vezetője is köszöntötte a megjelenteket. A kistérségi csoport jelenleg mintegy 81 főt számlál. Mozgalmas hónapokat tudhatnak maguk mögött, hiszen számos rendezvényen képviseltették magukat, részt vettek és szerepeltek például a székesfehérvári Vagyok elnevezésű fesztiválon, ott voltak a fogyatékkal élők világnapján Budapesten és legutóbb a Mozdulj Pápa! Rendezvényén, valamint a hétvégi pápai Civil Majálison. Tartalmas klubfoglalkozásokat tartottak, megtartották a jeles ünnepnapokat és több közös kirándulást szerveztek annak érdekében, hogy tagjaikat kiszakítsák a szürke hétköznapokból, kimozdítsák otthonaikból, biztosítva a lehetőséget a közösségi élményekre. Németh Kálmánné elmondta, a jövőben is több programon vesznek részt, szombaton Zircre kirándulnak, bográcsos főzőnapot terveznek a keszthelyi sorstársak meghívásával, június végén az ajkai csoport szervezésében vetélkedőn képviseltetik magukat és már készülnek az októberi fehér bot heti rendezvényükre, amelynek keretében két napon át interaktív foglalkozásra várják az érdeklődőket, fiatalokat.

A látássérültek kistérségi csoportja mai rendezvényén dalcsokorral működött közre a Munkácsy Zenestúdió két fiatalja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!