Sakk: Dibusz László Emlékverseny


2014-05-13 13:42:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Dibusz László Emlékverseny főképe
A 31 évvel ezelőtt elkezdődött Füredi Március kupa folytatásaként idén tízedik alkalommal rendezték meg a dr. Dibusz László Sakk Emlékversenyt. Dr. Dibusz László főorvos nemcsak kitűnő játékos, hanem kiváló sportszervező is volt, évente az ő ötlete alapján adott otthont a város az amatőr játékosok és gyermekek nagyszabású versenyének. Balatonfüredre a Pápai SE sakk szakosztálya népes sereggel utazott el, összesen 18-an vettek részt, akik közül 12 gyerek vagy ifjúsági volt. Kilenc fordulós svájci rendszerben rendezték a versenyt 15-15 perc gondolkodási idővel. A fiúk és a lányok egyben játszottak, külön csoportot alkottak az alsó tagozatosok, a felsősök illetve a felnőttek. Utóbbi mezőnyben gyerekek is indulhattak, ez általában nincs tiltva a versenyeken. Az eredmények, melyek most sem maradtak el, Kiss Csaba szakosztályvezető összegezte.
- A legnagyszerűbb eredményt Margl Roland produkálta, aki a felnőtt mezőnyben indult - tudása alapján oda is tartozik - és legnagyobb örömömre 14 éves kora ellenére sorra verve a felnőtteket 22 induló közül végül megnyerte a versenyt. A későbbi második illetve harmadik helyezett ellen mindössze két döntetlent engedélyezett az ellenfeleknek. A hölgyeket nem értékelték külön, de említést érdemel, hogy Hamzáné Gyimesi Andrea öt pontot gyűjtve végzett a férfiak között az összesített 8. helyen. Az alsósok és ovisok 29 fős mezőnyében a fiúk között Hamza Gábor második, Varga Dániel harmadik helyen zárt. A lányoknál Czemmel Viktória ezüstéremmel, Tardos Luca bronzéremmel gazdagodott. A felsős fiúknál Czemmel Dániel, a lányoknál Domonkos Eszter állhatott fel a képzeletbeli dobogó második fokára, Balogh Bálintnak a harmadik hely jutott.
Hétvégén Szombathelyre, az országos csapat diákolimpiára utazik a Tarczy Lajos Általános Iskola alsós - és az Erkel Ferenc iskola felsős lánycsapata.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!