Szavalóverseny a város 800 éves jubileuma alkalmából


2014-05-12 22:52:22  | cikk: Babos Petra  | 


Szavalóverseny a város 800 éves jubileuma alkalmából főképe
Az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézményben már hagyomány, hogy májusban rendezik meg az Allegro Napokat, melynek keretein belül különböző versenyeket hirdetnek. A múlt héten népdaléneklési versenyt tartottak, ma pedig a legszebben szavaló gyerekeket várták a városi könyvár olvasótermébe a szavalóversenyre. A megmérettetésen 24 diák - ötödiktől tizenkettedik évfolyamig - képviseltette magát a város és a környék oktatási intézményeiből.
- A verseny a tavalyi évhez képest egy kicsit változott, hiszen most nem volt kötelező vers, mindenki szabadon választhatott, a lényeg az volt, hogy a város 800 éves évfordulójához kapcsolódva témája a szülőföld legyen. Sok diák Radnóti Miklós: Nem tudhatom, Majtényi Flóra: Mi a haza, vagy Petőfi Sándor: Hazám című versét választotta - tájékoztatta hírportálunkat Schrei Balázs, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanára.
A versenyzők produkcióit egy három tagból álló, szakavatott zsűri bírálta, melyben helyet foglalt Kövy Rózsa nyugalmazott tanár, Váminé Molnár Emma könyvtáros és Bördén Julianna, az Acsády Ignác Szakképző Iskola tanára is. A zsűri az értékelésnél figyelembe vette a helyes versválasztást, az előadásmódot, az artikulációt, a folytonosságot és természetesen a megfelelő kiállást.
A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek, de mindenki kapott emléklapot is.
Az Allegro Napok folytatásában május 16-án, pénteken a „800 éves Pápa város – Pápa város közterei, műemlékei” képzőművészeti kiállítás megnyitója lesz a Pedagógus Művelődési Házban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!