Ovis torna a Sportcsarnokban


2014-05-12 15:07:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ovis torna a Sportcsarnokban főképe
A rendszeres testmozgást nem lehet elég korán kezdeni, a szülők, óvónők, pedagógusok már pici korban is sokat tehetnek a gyermekek megfelelő testi és szellemi fejlődéséért. A mozgást nyújtó játékok kialakítják a gyerekek szabálytudatát és kitartásra nevelnek. Ezeket a célokat is jól szolgálta a hagyományos nagycsoportos ovis torna, melyet az Egészségnevelő Munkaközösség szervezésében már nyolcadik alkalommal rendeztek meg a Városi Sportcsarnokban. A város mind a 11 intézménye - óvodánként 20 gyermekkel - képviseltette magát a programon, ami azt jelentette, hogy 200-nál is többen vettek részt a Koncz Sándor által összeállított játékos, ügyességi feladatokban, melyben új elemként a kötélhúzás is megjelent. A versenyszám nagy sikert aratott, az óvónénikkel előbb a fiúk, majd a lányok is megmérkőztek, jó pedagógiai érzékkel mindkét vetélkedést a gyerekek nyerték. Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője a sorverseny kapcsán úgy fogalmazott, minden erejükkel azon vannak, hogy a mozgás, a sport szeretete már az óvodás korban kialakuljon, ezért is fontos, hogy jövőre is legyen folytatása az ovis tornának.
A sorversenyekben minden feladatnál más-más csapatot erősített városunk polgármestere, dr. Áldozó Tamás, aki mint elmondta, legutóbb 41 évvel ezelőtt vett részt hasonló versengésben.
- Kiválóan éreztem magam, nagyon jó volt a hangulat, öröm látni, hogy ennyi lelkes, versenyezni akaró pici gyűlt össze a Sportcsarnokban. A feladatok közül legjobban a kötélhúzás tetszett, a lányok és a fiúk is rendkívül erőteljesek és határozottak voltak. Minden ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésnek nagyon örülök, sok olyan rendezvény van a városban, mely azt a célt szolgálja, hogy a legkisebbeket és a legnagyobbakat is megmozgassa, a kicsiknél különösen fontos, hogy a mozgás fontosságára és szeretetére neveljük őket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!