Megszerezték a bronzérmet a Bakonyerdő Pápa juniorjai


2014-05-11 19:51:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megszerezték a bronzérmet a Bakonyerdő Pápa juniorjai főképe
A 2013/2014-es NB II-es kézilabda bajnokság utolsó hazai mérkőzését játszotta a Bakonyerdő Pápa felnőtt és junior csapata. Komoly téttel csak fiataljaink számára bírt a párharc, hiszen a felnőttek múlt heti Érd elleni sikerüknek köszönhetően már nem zárják pont nélkül a tavaszt, helyezésben előrelépni pedig már nem volt esélyük, Reizinger Szabolcsék a 11. helyen fejezik be a pontvadászatot. A juniorok viszont egy esetleges mai sikerrel bebiztosították volna harmadik helyüket a rangsorban, ami azt is jelentette volna, hogy három év alatt sorozatban harmadszor kerül érem a nyakukba. Jól kezdődött a találkozó, kapuban Sárközi Balázs remekül védett, 2-0-ra vezettünk, majd megtorpant a támadójátékunk és közel 10(!) percig gólképtelenek voltunk. A rövid kispaddal rendelkező vendégek ezt kihasználták, két emberelőny után mindjárt 2-8 volt az állás. Ezután magukra találtak a mieink, de a hátrányon a szünetig nem sikerült faragni, 7-13 volt az eredmény a szünetben. A félidei fejmosás jót tett a hazaiaknak, akik más csapatként jöttek ki a második játékrészre. Pilter Levente remekül váltotta az első félidőben remeklő Sárközi Balázst, Róth Gábor pedig kiválóan szervezte a játékot, a védelem oszlopa, Lakos Csaba pedig gondoskodott a labdaszerzésekről. A 24. percben egy gólra feljöttek a mieink, ám ennél közelebb nem sikerült kapaszkodni, az utolsó percben szoros emberfogásra váltottunk, ám a vendégek beállósa üresen maradt, és hibáinkat megbüntetve eldöntötte a két pont sorsát.

Bakonyerdő Pápa - Ácsi Kinizsi SC 24-26 (7-13)

Kapcsándi Zsolt: Szomorú vagyok, mert 30 percig tudunk és hajlandóak vagyunk taktikusan, fegyelmezetten játszani, de a mérkőzés további szakaszaiban az érzelmeink és az ösztöneink vezetnek minket. Ahhoz, hogy ilyen mérkőzéseket megnyerjünk, legalább 50 percre ki kell tudnunk tolni ezt az időt, hiszen a kilátogató szép számú és nagyon lelkes közönségünk megérdemli, hogy a második félidő színvonalát minden meccsen be tudjuk mutatni. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk győzelemmel búcsúzni, de jövőre győzelemmel kívánunk bemutatkozni! Köszönöm csapatunk nevében minden szurkolónknak az idei bíztatást, támogatóinknak a nagylelkű és önzetlen felajánlásokat!

A junior mérkőzésen a rangadó elmaradt, már a bemelegítés alatt látszott, fiataljaink motiváltabbak, hiszen sorozatban harmadik érmük megszerzése volt a tét. Ennek megfelelően indult a találkozó, már a 10. másodpercben megszerezték a vezetést Kapcsándi Kristóf góljával, majd Brád Gergely, Bors Martin, Bors Patrik és Fébert Levente is csatlakozott, és 10 perc alatt eldöntötték a találkozót. Védekezésben sikerült rengeteg labdát szerezniük, sok technikai hibára kényszeríteni az ellenfelet, s ezekből rendszerint indulás gólokat szereztek. A 15. percben már rászámoltak a vendégekre (közte 10), és a pápai henger megállíthatatlannak bizonyult. A szünetben 20-7-et mutatott az eredményjelző, járt is a vastaps a fiataloknak. A második félidőre már csak az maradt a kérdés, mennyi lesz a különbség. Igazi örömjáték következett, kínai figura Fébert Leventétől, Kapcsándi Kristóf álló helyből lőtt bombája, Brád Gergely a kifutó kapus fölött ütötte be a labdát 12 méterről. A folytatásban Korn Bence 30 méterről(!) kapott bejátszást értékesített, Fébert Levente a védők lába között vezette át a labdát induláskor, a kapusok pedig szinte mindent hárítottak. A végére mindenki pályára lépett, így is tovább növelték előnyünket, a végére pedig beállt a legnagyobb különbség, a mieink hibátlan játékkal, minden kétséget kizáróan bizonyították, jogosan szerezték meg harmadik érmüket zsinórban, 2014-ben is érmes a Bakonyerdő Pápa junior csapata.

Bakonyerdő-Elmax VSE - Ácsi Kinizsi SC 42-17 (21-7)

Kapcsándi Zsolt: Csodálatos mérkőzés volt, a játékosaim bemutatták, milyen egy hibátlanul játszó, összeszokott, technikás csapat, ahol mindenki keményen dolgozik hétről-hétre egy célért: a bajnoki éremért. A szurkolók rengetegen jöttek ki, talán még soha nem voltunk ennyien, nekünk sikerült kiszolgálnunk őket, ők pedig vastapssal tiszteltek meg minket. Hihetetlen dolog egymás után háromszor is érmesnek lenni, és hiába ez "csak" bronz, ehhez a mérkőzéshez kötve a legnagyobb sikerem, sikerünk. Egy bajnokságban dobogósnak lenni a legnagyobb dolog, hiszen ott nem lehet csak szerencsével sikert elérni, egy éven át kell a maximumot nyújtani. Köszönöm a játékosaimnak, hogy ilyen sikereket érhettem el velük, megtisztelő dolog az ő irányításuk számomra. Még van egy mérkőzésünk, a bajnok ellenünk zárja az évet otthon, szeretnénk kicsit elrontani az ünnepüket.

A bajnokság május 17-én Szentgotthárdon zárul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!