Idén is nyílt nappal indult a Lovasmajális


2014-05-09 12:20:56  | cikk: mo  | 


Idén is nyílt nappal indult a Lovasmajális főképe
Több száz gyermek tapsolhatott a lovasprodukcióknak ma délelőtt a Lovasiskolában. A Lovasmajális részeként ugyanis már hagyománnyá vált a nyílt nap, amelynek keretében a kicsik körbejárhatták a lovastelepet, barátkozhattak a háziállatokkal az állatsimogató karámnál, felülhettek a fogatokra, lovagolhattak és ízelítőt kaptak a hétvége programjaiból is. A Pápai Lovas Club tagjai vitézi játékkal, lovagi tornával és ugróshow-val kápráztatták el a gyermekszemeket

Kocsis László, a Lovasiskola üzemeletetője és egyben a program főszervezője érdeklődésünkre elmondta, minden készen áll a látogatók fogadására. A szervező hozzáfűzte, a nyílt nappal nemcsak az érdeklődés felkeltése a cél, hanem az is, hogy a gyerekek már egész fiatal korban közelebb kerüljenek a lovakhoz és a lovagláshoz, s így később nagyobb eséllyel térnek vissza a Lovasiskolába, s választják kedvenc sportáguknak a lovaglást.

Tapsvihar, hangos gyermekkacaj és éljenzés kísérte a lovasprodukciókat. A gyerekek csodálkozó tekintettel kísérték a lovasokat, szinte ámulatba ejtette őket a lovak csodaszép, energikus, lendületes mozgása. Szórádi Marcell nagyon élvezte a műsort, igazán jól érezte magát. A Csókai Óvodába járó kisgyerek ismerkedett a háziállatokkal is, felismerte a csacsit, a bárányt, a malacot és a lovak is legyűgözték.

A nyílt nap ízelítőt adott a hétvége programjaiból. A Lovasmajálison szombaton lovas-show, huszár karusszel, fogatbemutató, gyerekügyességi verseny, póni galopp, történelmi bemutatók és ugróshow várja a látogatókat. A lovassportok szerelmesei vasárnap is ellátogathatnak a Lovasiskolába, hiszen számos díjugrató versenyszám, valamint solymász-bemutató szórakoztatja az érdeklődőket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!