Területi töriverseny a Tarczyban


2014-05-08 15:13:10  | cikk: mo  | 


Területi töriverseny a Tarczyban főképe
Mezőfi Gréta szavalata után Venczel Csaba köszöntötte a résztvevőket azon a városi-területi történelemversenyen, amelyet immár hetedik esztendeje szervezett meg a Tarczy Lajos Általános Iskola. Az igazgató II. András birtokadományozó levelének egy sorát ajánlotta a résztvevők figyelmébe. „...ahol a Pápáról jövő utat érinti...” - így szól az első írásos emlék, amely Pápát, mint lakott települést említi. Venczel Csaba ezzel az 1214-ben kelt oklevéllel hívta fel a figyelmet a történelemtanulás fontosságára.

A történelemversenyt az ötödik és a hatodik osztályosok számára írták ki. A megmérettetés minden évben népszerű a gyerekek körében – jelentette ki a szervező pedagógus, Rostáné Horváth Ida. A versenyen idén is minden pápai általános iskola és több környékbeli intézmény – a nagyalásonyi, a nemesgörzsönyi, a noszlopi és a marcaltői – képviseltette magát. Ebben az évben 22 diák mérte össze történelemtudását.

Rostáné Horváth Ida elmondta, idén is igyekezett úgy összeállítani a versenylapokat, hogy azok játékos és kreatív módon motiválják a gyerekeket a történelemtanulásra. A feladatok között szerepelt totó, személy és évszám párosítás, térképes feladat és szövegértés is. Az ötödikes diákok az őskorról, az ókorról és a magyar történelem kezdeti időszakáról kaptak kérdéseket, míg a hatodik osztályosok feladatai a középkorra épültek.
- Örülünk, hogy sok intézményből rendszeresen érkeznek diákok a megmérettetésre. Sőt, sokszor találkozunk olyan diákkal, aki egy évvel korábban is indult a versenyen. Ez azért is örömteli, mert így biztosak lehetünk benne, hogy ő továbbra is kedveli a történelmet – fogalmazott a szervező pedagógus.

A vetélkedő feladatlapjait a kísérőpedagógusok és a Tarczy-iskola tanárai javították. A kategóriák első három helyezettjei könyvutalványban részesültek.

Képek:

nincsenek képek

Eredmények:

5.o.
I.helyezett STEINER PÉTER - SZENT ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS ÁLT. ISK. - PÁPA
II. NÉMETH ATTILA - NÉMET NEMZETISÉGI ÁLT. ISK. - NOSZLOP
III. TÓTH LEVENTE - GYURÁTZ FERENC EVANGÉLIKUS ÁLT. ISK. - PÁPA

6.o.
I.helyezett TASNER PÁL - ERKEL FERENC ÉNEK-ZENEI ÁLT. ISK. - PÁPA
II. KISS MARTIN - TARCZY LAJOS ÁLT. ISK- PÁPA
III. DÉRI MIKLÓS - NÉMET NEMZETISÉGI ÁLT. ISK. - NOSZLOP
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!