Pápán készült a magyar kata karate válogatott


2014-05-08 10:42:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápán készült a magyar kata karate válogatott főképe
A Patent Griff SE szervezésében a Weöres Sándor Általános Iskola tornatermében rendezték a Shinkyokushin Harcművész Szövetség válogatott formagyakorlat táborát. A foglalkozást sensei Bogdán Olivér (4.dan) vezette, a nap célja pedig az volt, hogy a formagyakorlatokat lebontva a technikák értelmezése, tempója, ritmusa világos legyen mindenki számára, hiszen május végén Azerbajdzsánban, Bakuban rendezik az Európa bajnokságot. Pápán négy olyan versenyző is részt vett a táborban, akik ott lesznek a kontinensviadalon, a többieknek a vizsgákra való felkészülés, a tapasztalatszerzés volt a cél.
- A kata-kon keresztül nemcsak a formagyakorlat, hanem a harcművészeti mozgás gyakorlása is folyt. Szeretnénk, ha ezt a szinkronmozgást a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki el tudná sajátítani, és harcértékű technikákat tudjanak végrehajtani levegőben, állásban, formában és a társakkal éles küzdelemben – fogalmazott a vezető instruktor, aki bizakodóan tekintett a bakui EB elé – többször sikerült már érmet szereznie a magyar válogatottnak felnőtt és junior korosztályban egyaránt, abban reménykedem, hogy ez idén is így lesz.
A délelőtti és a délutáni edzésen a pápai egyesületből azok is ott voltak, akik rendszeresen részt vesznek kata versenyeken.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!