Lezajlott a német és angol nyelvi verseny a Munkácsyban


2014-05-07 22:45:37  | cikk: Babos Petra  | 


Lezajlott a német és angol nyelvi verseny a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola 21. alkalommal szervezte meg a német és angol nyelvi versenyt, melyre idén 42 diák jelentkezett. A versenyen 8 iskola képviseltette magát Pápáról és a környékről.
A szép számban megjelenteket Megyeriné Borsó Éva igazgató köszöntötte, majd el is kezdődött a versengés négy tanteremben.
A megmérettetésnek nemrégiben volt az írásbeli fordulója, melyről a legjobb tanulók jutottak csak tovább a mai szóbeli fordulóra. A verseny minden évfolyamon két kategóriában zajlott, az ötödik és a hatodik osztályosok nyelvenként versengtek a két-két főből álló zsűri előtt.
- A tanulmányi verseny szóbeli fordulója hasonló volt, mint a nyelvvizsga, a gyerekek húztak egy témát és arról beszéltek, valamint válaszoltak a zsűri kérdésére. A szakavatott zsűri a pontozásnál figyelembe vette a szókincset, a nyelvhelyességet, a kiejtést és a kommunikációs készséget is – mondta Szücs Judit, az idegennyelvi-munkaközösség vezetője.
A zsűriben az angolosoknál helyet foglalt Németh Éva, Gacs Mercédesz, Csatári-Fodor Zsanett és Kövi Rózsa nyelvtanár. A németeseknél Verrasztó Ágnes, dr. Vargáné Lükkön Tímea, dr. Hauberné Szabó Tímea és Gerecs Magdalena ült a zsűri soraiban.
Minden résztvevő emléklapban, a legjobbak pedig oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek.  
Eredmények a későbbiekben várhatóak.


Képek:

NÉMET:
5. osztály I. kategória 1. helyezett: Csonka Előd (Katolikus) 2. helyezett: Bognár Klaudia (Weöres)
3. helyezett: Ősz Adrián (Katolikus) II. kategória 1. helyezett: Juhász Enikő (Pápakovácsi) 2. helyezett: Pop Nadin (Munkácsy) 3. helyezett: Balogh Márkó (Munkácsy)

6.osztály I. kategória 1. helyezett: Sághi Dániel (Tarczy) 2. helyezett: Jankovics Péter (Katolikus) II. kategória 1. helyezett: Birkás Fanni (Munkácsy) 2. helyezett: Kőszegi Júlianna 3. helyezett: Korn Bence (Türr)

ANGOL:
5. osztály I. kategória 1. helyezett: Javadi Szuren (Türr) 2. helyezett: Pálffy Boglárka (Türr) 3. helyezett: Szolga Larisza (Türr) II. kategória 1. helyezett: Szalay Violetta (Tarczy) 2. helyezett: Kovács Anna Lili (Tarczy) 3. helyezett: Kovács Lajos Bendegúz (Tarczy)

6. osztály I. kategória 1. helyezett: Szabó Rebeka (Munkácsy) 2. helyezett: Pusztai Boglárka (Erkel) 3. helyezett: Varga Dominika ( Erkel) II. kategória 1. helyezett: Bodó Angelika (Türr) 2. helyezett: Mód Szabolcs (Vaszar) 3. helyezett: Székely Sámuel (Türr)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!