Szakmai programok a bartókosoknak


2014-05-07 22:35:09  | cikk: Babos Petra  | 


-A Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola 2013. november 24-én kapta meg a Regisztrált Tehetségpont címet. Ezzel célunk, hogy az iskolánkban eltöltött tanulmányok mérőszámokkal meghatározhatók legyenek, annak ellenére, hogy profilunkat, a zeneoktatást tekintve, ez nem is könnyű feladat. Eredményeinket, „jó gyakorlatainkat” szeretnénk átültetni az egész iskolai munkába, hogy még hatékonyabbá, élményszerűbbé, motiváltabbá tudjuk tenni növendékeink munkáját. A zeneiskolának 291 növendéke van, ebből 37 gyermek van a Tehetségpont elnevezésű programban. A Tehetségpontban résztvevő gyermekek a tananyagon kívül tanulnak pluszokat, több versenyre járnak, s örömzenélnek, játszanak kamaracsoportokban. Ezek nagyon meghatározó élmények számukra - mondta Hetyei József.

Az iskola a regisztrációt követően beadott egy pályázatot, amely egy országos 60 millió Ft-os keretösszegből működött. A pályázatot a tehetséges fiatalok felkészítését végző, kiváló programmal dolgozó alapfokú művészetoktatási intézmények számára írta ki az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. Ezen a pápai iskola is nyert 1,4 millió Ft-ot, melynek megjelölt programjait június 30-ig meg kell valósítaniuk. Három szakmai programelemet jelöltek meg, melynek során két iskolát látogatnak meg, valamint egy háromnapos tematikus tanításon vesznek részt Pápán, melyet egy nyilvános előadás zár majd.

Hetyei József igazgató elmondta, a Tehetségpont egyik célja, hogy más iskolákkal is tartsák a kapcsolatot, ezért egy 18 fős tantestület és 31 növendék utazik majd el, s adnak egy különleges koncertet a partnerintézményekben. Egyik ilyen partnerintézmény a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium.
- Az ottani programunk egy városnézés lesz és egy koncertet adunk majd az ottani iskolában, majd egy vidám vetélkedőn vehetünk részt. A másik partnerintézmény Esztergomban van, ahol szintén hangversenyt adunk, majd Budapesten a színházban az Amadeus előadást nézzük meg. A harmadik programelemünk egy háromnapos tematikus tanítás lesz, ahol a zenei tábort is előkészítik - folytatta az igazgató.

Ezek a programok azért adnak többet a gyerekeknek, mert kimozdítják őket a hétköznapi rutinjukból, a zenetanulást egy másik oldalról mutatják be, illetve olyan motivációs erőt kapnak a növendékek, amit a későbbiekben is tudnak majd hasznosítani - jegyezte meg Hetyei József.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!