Már készülnek a Lovasmajálisra


2014-05-07 11:49:32  | cikk: mo  | 


Már készülnek a Lovasmajálisra főképe
Nagy erőkkel készül a Pápai Lovas Club hétvégi nagyrendezvényére, a Lovasmajálisra. A szórakoztató programokat kínáló családi hétvége minden évben a sport és az állatszeretet jegyében telik. Így lesz ez idén is, hiszen a Lovasmajálison nemcsak gyerekeknek és felnőtteknek szóló, kiváló kikapcsolódást nyújtó programok várják az érdeklődőket, de a lovassport szerelmesei is örömöt lelhetnek a rendezvényben a díjugrató versenyszámok miatt.

A szervezők már hetek óta azon fáradoznak, hogy a hétvégére minden készen álljon. Megtörtént a tereprendezés, a szükséges renoválási munkákat elvégezték, felújították a padokat, virágokat ültettek, ma pedig már a díjugrató pálya felállításán dolgoztak a klub tagjai. Kocsis László, a Pápai Lovasiskola üzemeltetője elmondta, igyekeztek úgy összeállítani a rendezvény programját, hogy abban mindenki megtalálja a számára vonzó programot. Idén is lesz állatsimogató, a gyerekek barátkozhatnak a háztáji állatfajokkal, és a kézműves kirakodóvásárban is bolyonghatnak az érdeklődők. A szombati műsorszámok sokféle lovashagyományt ismertetnek meg a látogatókkal: egyebek mellett a lovastornát, a huszár karusszelt, de lesz pónigalopp, fogatbemutató és lovas-show is.
- A történelmi bemutatók során az első világháború évfordulója kapcsán a huszárhagyományok elevenednek meg a látogatók előtt, míg a lovas-showban látványos ugróprodukciók lesznek. A díjugrató versenyszámok szintén nagyon látványosak, nemcsak a lovassporthoz értőket vonzhatják. Lesz korlátugratás, ügyességi verseny és olyan versenyszám is, amelyben nemcsak lovagolni kell, hanem fogatot is kell hajtani a versenyzőknek – hívta fel a figyelmet Kocsis László.
A vasárnap jobbára a díjugrató sportról szól, de a verseny ideje alatt solymászbemutató, kirakodóvásár és a Pápai Huszáregyesület közreműködésével kiállítás is várja a látogatókat.

A Pápa város 800 éves évfordulójára szervezett ünnepségsorozat részét képező Lovasmajálist Pápa Város Önkormányzata is támogatja. A rendezvény pénteken délelőtt nyílt nappal indul, majd szombaton a szórakoztató programoké, vasárnap pedig a lovassportté lesz a főszerep. A rendezvényt a Lovasiskolában tartják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!