Ülésezett a kéttornyúlaki testület


2014-05-06 16:44:42  | cikk: mo  | 


Ülésezett a kéttornyúlaki testület  főképe
Megtartotta soron következő ülését a kéttornyúlaki városrészi önkormányzat ma délután. Az elnök, Máté István távollétében – Áldozó Tamás polgármester megbízásából – Magvasi Józsefné vezette az ülést. A képviselők, Kovács Tiborné, Magvasi Józsefné, Szabó Attiláné és Velti József egyhangúlag elfogadásra javasolták a pénteki városi képviselő-testületi ülésen tárgyalandó rendelettervezetet Pápa Város Önkormányzata 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról. Nagy Zsolt gazdasági osztályvezető a költségvetés végrehajtásáról szóló rendelettervezet kapcsán elmondta, többszöri előirányzat-módosítás után a költségvetés bevételi oldala 87,4 százalékon teljesült, míg a kiadási oldal 75,5 százalékon. Az önkormányzat az önként és a kötelezően vállalt feladatainak maradéktalanul eleget tett – jelentette ki az osztályvezető, majd kiemelte, az önkormányzat a pénzügyi stabilitását meg tudta tartani. A költségvetés főösszege több mint 15 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest – hangzott el az ülésen. A rendelettervezetet a képviselők négy igen szavazat mellett elfogadásra javasolták.

A kéttornyúlaki testület tárgyalt az önkormányzat gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatainak ellátásáról szóló beszámolóról is. Az ülésen Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője szólt néhány szót a családsegítő szolgáltatás tevékenységéről, kiemelte többek között az adományszolgáltatást, a pszichológiai és mentális tanácsadást, valamint az ingyenes jogsegélyt. A gyermekjóléti szolgáltatás kapcsán elmondta, leggyakrabban a szülők párkapcsolati problémáival, a családoknál előforduló szociális és kulturális különbségekkel, a tankötelezettséggel kapcsolatos változásokból adódó problémákkal és a tankötelezettség megszegésével szembesülnek.
A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a beszámolót.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!