Gyalogtúrával zárult az Egészségügyi napok


2014-05-05 16:45:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Gyalogtúrával zárult az Egészségügyi napok főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által szervezett Egészségügyi Napok rendezvénysorozat programjainak sora gyalogtúrával zárult. A júniusi melegben különbuszos, gyaloglással bőven fűszerezett napon 49 gyerek, felnőtt és sok-sok indián nyarat megélt természetkedvelő túrázott közösen. A túrát a nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező Terebesi József és felesége, Ági vezette, az eseménydús napról Szabadkai Verita, a JMSZK művelődésszervezője számolt be.
- Gyalogtúránk Bakonykoppányból indult a zöld jelzésen a Rómer Flórisról elnevezett tanösvény túraútvonalán végig vadregényes, zegzugos útvonalon a Bécsi árok (szurdokvölgy) bejáratáig. A zöld jelzést követve a Hármaskút, majd az erdei Szent Kereszt pihenőnél elfogyasztottuk a hátizsákokba rejtett elemózsiát, majd folytattuk utunkat Fenyőfő irányába, hol dombra fel, hol dombnak le. A Kakashegyre felkapaszkodva (342 méter) a Sándor hegy völgyén keresztül értük el Fenyőfőt. Ebből a festőien szép, erdei környezetben elterülő kis faluból vezetett tovább gyalogtúránk, felérve a Pápalátó-kő hegyre, felfedeztük a Sziklaereszt, az aljában meghúzódó kis, egymásba nyíló barlangodúkkal. A hegytetőn töltött rövid pihenő után folytattuk utunkat a Hódos-éri árok felé. Közben felfedeztük Likas-kő apró barlangját, mely igencsak érdekes képződmény, hiszen több hatalmas szikla alkotja. A fej- és zseblámpákkal felszerelkezett gyermekek és felnőttek többször is átbújtak a körülbelül hat méteres távon. Ezt követően a vadragényes Cuha völgyében tettünk egy kis sétát, a Köpince forrásnál szomjunkat oltottuk, és betekintettünk a Köpince-barlangba. A csodálatos, vadregényes tájtól és a sok kalandtól elbűvölve, a több mint 15 kilométeres távtól nagyon kellemesen elfáradva szálltunk fel az autóbuszra, mely Vinyén várt ránk.
Az Egészségügyi Napok Pápa Város Önkormányzata támogatásával valósult meg – tette hozzá Szabadkai Verita a JMSZK művelődésszervezője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!