Megépült a gyalogátkelőhely a Győri úton - Megindultak a beruházások a városban


2014-05-05 12:32:37  | cikk: mo  | 


Megépült a gyalogátkelőhely a Győri úton - Megindultak a beruházások a városban főképe
A városban esedékes fejlesztési feladatok első közlekedésbiztonsági elemeként valósult meg annak a gyalogátkelőhelynek a megépítése, melyet a Győri úton a Téglagyári úti kereszteződés mellett alakítottak ki. A város egyik legforgalmasabb csomópontjában épült zebra tervezési, kivitelezési és engedélyezési munkálatai mintegy 1,6 millió forintból valósultak meg. A fejlesztés magában foglalja az átkelőhely kialakítását, a járdakivezetések megépítését, a táblák és a terelőoszlopok kihelyezését, valamint a világítótestek felülvizsgálatát.
Venczel Csaba elmondta, Pápa Város Önkormányzata a lakossági fórumok és az év eleji körzetbejárások után igyekszik kiszolgálni a város egyes területein mutatkozó igényeket. A Győri út tekintetében nagy szükség volt a gyalogátkelőhely kialakítására, hiszen az Esterházy úti kereszteződéstől egészen a település végét jelző tábláig nincsen zebra – tájékoztatott az önkormányzati képviselő. A városrész több ezres lakossága számára elengedhetetlen, hogy ezen a területen több gyalogátkelőhely létesüljön, így a ma átadott beruházást a jövőben több követi.
- A zebra csak az első ütem, hiszen a fejlesztések között szerepel például a Várkert út-Téglagyári út-Győri út kereszteződésének áttervezése is. Ebben a csomópontban a megnövekedett forgalom miatt gyakran alakul ki torlódás, ezen mindenképpen enyhíteni kell, így meg is kezdtük a kereszteződés műszaki tervezését – tette hozzá a képviselő.

Unger Tamás arról számolt be, nemcsak a körzetben, hanem az egész város területén megkezdődnek az apróbb és nagyobb beruházások, melyeket Pápa Város Önkormányzata a 2014. évi költségvetési koncepciójában határozott meg. Az alpolgármester elmondta, a költségvetési rendeletben mintegy 280 millió forintos fejlesztési csomagot határoztak meg, mely a kormány önerőtámogatási pályázata nyomán – melyet a város az Esterházy-kastély rekonstrukciója kapcsán nyújtott be – felszabaduló forrással, azaz további 130 millió forinttal bővült – emlékeztetett Unger Tamás. A városvezető elmondta, a költségvetésben így több mint 410 millió forintnyi fejlesztés szerepel, s ezek között például csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítése, járdaépítés, a gyalogosforgalom biztonságát szolgáló fejlesztések, egészségügyi szolgáltatásfejlesztés valósul meg. Az alpolgármester hangsúlyozta, a fejlesztési koncepció 42 főprojektet határoz meg, melyek mellett több kisebb beruházás valósul meg a jövőben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!