Szabályos közlekedésre tanítja a kicsiket az ovizsaru


2014-05-01 11:44:30  | cikk: HuHa  | 


Szabályos közlekedésre tanítja a kicsiket az ovizsaru főképe
Az idei esztendő Ovizsaru programjában a szabályos közlekedés alapjaira neveli a kisgyermekeket a Pápai Rendőrkapitányság. Kocsis József rendőr zászlós már a tavalyi évben is végigjárta a város óvodáit, akkor kutyás járőrvezetőként a rendőrkutya munkájával ismertette meg a kicsiket, idén pedig a biztonságos közlekedés szabályaira tanította az apróságokat. A program elsősorban a nagycsoportosoknak szól, hiszen ők azok, akik hamarosan új útvonalon közlekednek majd a városban az iskolába, ám több óvoda a fiatalabbakat is bevonta a programba. Az ovisok számára már ismerős rendőr bácsi a szokásos sétáján kísérte el a gyermekeket és közben felhívta figyelmüket mire vigyázzanak a közlekedés során. Tegnap a Szent Anna Óvodába járókkal tett egy belvárosi sétát.
-Nagyon fontos, hogy már ilyen fiatalon elsajátítsák a gyermekek a közlekedés szabályait, hiszen ez jó alapot ad a későbbiekre is, amikor már egyedül és nem csak gyalogosan, hanem kerékpárral is közlekednek – mondta el a rendőr zászlós, hozzátéve, a kicsik nagyon fogékonyak az új ismeretekre, így könnyen megjegyzik a hallottakat, amik betartásával kevésbé válhatnak balesetek áldozatává.
A járőrvezető a legalapvetőbb közlekedési szabályokról beszélt a gyerekeknek és az „oktatást” már az óvoda kapujában kezdte, ahol arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad körülnézés nélkül kiszaladni a kapun, hiszen a ház előtti járdán akár egy szabálytalanul közlekedő biciklissel is találkozhatnak. A belvárosi séta során – melyre elkísérte az óvodás csoportokat – beszélt arról, hogy a gyalogosnak a járdán kell közlekednie, elmondta, hogy a zebra nélküli kereszteződésekben hogyan kell áthaladni a túloldalra, de arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosoknak van elsőbbsége, az alapos körülnézést itt sem szabad elmulasztani.
Kocsis József meglátása szerint mind az óvónők, óvodavezetők, mind a gyermekek érdeklődéssel figyelik az elmondottakat, a kicsik elmesélik, hogy mit tudnak a közlekedés szabályairól, így tartalmas foglalkozások zajlanak az Ovizsaru program keretében. A program nem titkolt célja egyébként az, hogy a gyermekek szüleiknek elmesélve a rendőr bácsival való találkozást és a közös sétán hallottakat, a felnőtteket is a közlekedési szabályok betartására ösztönözzék.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!