Köszönet a ballagók osztályfőnökeinek


2014-04-30 22:45:43  | cikk: HuHa  | 


Köszönet a ballagók osztályfőnökeinek főképe
Nemcsak a városi ballagás, hanem a végzős diákok osztályfőnökeinek köszöntése is hagyomány városunkban, melyen a város vezetője a jeles esemény előestéjén köszönetet mond a pedagógusoknak áldozatos munkájukért, hogy végigkísérték útjukon a fiatalokat az elmúlt években. Így történt ez ma délután is, Áldozó Tamás polgármester a Városházán üdvözölte a 27 ballagó diákközösség osztályfőnökökét és az intézmények igazgatóit. Ünnepi beszédében emlékeztetett, más városoktól eltérően Pápa igazán különlegessé teszi a végzősök e kiemelkedően fontos napját és ez a több évtizedre visszanyúló hagyomány nagyon sok többletet ad az ünnepelteknek.
-Mi vagyunk az a város, ahol a ballagás szónak és az ünnepének sokkal messzebbre mutató üzenete van, mint amit sok helyen ballagásként élnek meg a fiatalok – fogalmazott, majd arról beszélt, hogy az idei ballagás hagyományai ellenére megint más lesz, mint az előző éveké, hiszen most már az új Fő téren vonul a ballagási menet, az Esterházy-kastély felújítása miatt azonban új útvonalon jutnak az ünneplők és ünnepeltek a ceremónia helyszínére.
-Holnap több mint hatszáz Pápán végző fiatal fog végigmenni azon az úton, melyet már több tízezren megtettek az elmúlt években és ott lesz a sok könnyes szemű szülő, nagynéni, nagybácsi és nagymama és ott lesznek önök is, de a holnapi nap nem önökről fog szólni. Mégis fontos, hogy így együtt megálljunk egy pillanatra a ballagást megelőző estén, hogy – bár már nem vagyunk intézményfenntartók – az önkormányzat, a város polgárainak képviseletében köszönetet mondhassak önöknek.
Áldozó Tamás megköszönte a jelenlévőknek, hogy az elmúlt éveket azzal töltötték, hogy a rájuk bízott fiatalokat pallérozták és elvezették a ballagásig, az érettségi és szakmunkás vizsgáig.
-Azt kívánom, hogy ebben a generációban is legyen legalább annyi örömük és sikerélményük, annyi váratlan találkozásuk és rácsodálkozásuk, mint sok más megelőző generációban. Legyen ez egy olyan generáció, mely megtöbbszörözi az önök erejét, energiáját és elkötelezettségét a tanári hivatás mellett, amellett, hogy újabb tehetséges generációkat neveljenek fel családjuknak, intézményüknek és városunknak – mondta beszéde végén, majd pezsgővel köszöntötte a pedagógusokat és igazgatókat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!