A Munkásotthonnál emlékezett az MSZP


2014-04-30 18:44:45  | cikk: mo  | 


A Munkásotthonnál emlékezett az MSZP főképe
Május elsejéhez közeledve a Munkásotthon falán elhelyezett táblánál emlékezett az MSZP helyi szervezete a munka ünnepére. A programon Grőber Attila köszöntötte a megjelenteket. A szocialista párt helyi elnöke beszédében azt hangsúlyozta, az elődök nyomán építkezhetünk a múltból, ezért tartanak minden évben koszorúzással egybekötött megemlékezést a helyszínen.

A programon Gúr Roland, az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje szólt az egybegyűltekhez. A politikus felhívta a figyelmet a közelgő választásokra, és kiemelte, Magyarország pontosan 10 esztendővel ezelőtt, május elsején csatlakozott az Európai Unióhoz.
- Az Európai Unió lehetőséget teremt, amelynek révén egy könnyebb, jobb életet élhetünk. A lehetőségeink kinyíltak, csak jól kell használni őket – fogalmazott a képviselőjelölt.
Gúr Roland szerint a kormány nem harcol megfelelőképpen a dolgozók jogaiért. Megítélése szerint olyan törvények vannak érvényben, amelyek elsősorban nem a munkavállalók, hanem a munkaadók jogait védik.
- Szerintem egy kormánynak, és a baloldalnak is, az a feladata, hogy a gyengébbet, a munkavállalót védje és biztosítson neki lehetőséget. Mi azért fogunk dolgozni, hogy hazánk minden egyes településén valódi, hasznos munkahelyek szülessenek. Ez Magyarország jövője. Ez garantálhatja azt, hogy a fiatalok ne hagyják el az országot, hogy a kis- és közepes vállalkozások valós vállalkozásokat tudjanak létrehozni és hogy méltó megélhetése legyen a nyugdíjasoknak. A munka ünnepén nem lehet mást hangsúlyozni, mint a munkahelyteremtés fontosságát, és azok megtartását – hangsúlyozta a politikus.

Megerősítve az elhangzottakat Grőber Attila hozzáfűzte, az európai parlamenti választásnak komoly tétje és súlya van. Utalt a 2014-ben induló uniós költségvetési ciklusra, mely nagy mértékben meghatározza a jövő Európáját. A következő európai uniós költségvetési koncepció a fiatalok munkavállalásának segítését tűzi ki célul.
- Nem mindegy, hogy ezt a költségvetési ciklust milyen összetételű parlament fogja irányítani. Jó esélyünk van arra, hogy a szövetségeseinkkel együtt egy olyan költségvetést fogadjunk el, amely jó hatással lesz arra, hogy minél több fiatal találjon munkát a saját lakóhelyén, és nem lesz újabb exodus, másfél év alatt nem hagyják el az országot 180 ezren. Ebben feladatunk van. Ez a választás ugyanolyan fontos, mint a többi. Lokálpatriotizmus – pápaiság, hazafiság – magyarság, európaiság – Európai Unió – hangzott el a rendezvényen.

A programon Gúr Roland és Gőgös Zoltán, az MSZP Veszprém Megyei Területi Szövetségének elnöke helyezte el a koszorút a Munkásotthon falán elhelyezett emléktábla előtt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!