Schwetzingeni diákok látogattak Pápára


2014-04-30 12:44:35  | cikk: mo  | 


Schwetzingeni diákok látogattak Pápára főképe
15 schwetzingeni diák és kísérőik látogattak Pápára a Türr István Gimnázium és Kollégium testvériskolai kapcsolata keretében. A partnervárosi Hebel-Gymnasium diákjait, igazgatóját és pedagógusait dr. Áldozó Tamás fogadta a Városháza nagytermében. A schwetzingeni intézmény és a Türr-gimnázium között közel két évtizedes testvériskolai kapcsolat működik, melynek keretében évente találkoznak a külföldi és magyar diákok, kölcsönösen látogatják egymást. A polgármester örömmel köszöntötte a schwetzingenieket Pápán. Köszönetét fejezte ki mind a külföldi, mind a pápai pedagógusoknak azért az elkötelezett munkáért, amelyet a kiváló együttműködés megőrzéséért, fenntartásáért végeznek. Áldozó Tamás elmondta, örömmel tölti el, hogy mindig akadnak újabb és újabb schwetzingeni diákok, akik szívesen eljönnek Pápára, s akik talán elmesélik társaiknak, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodtak városunkban.
- Holnap részt vesznek a városi ballagáson. Ez egy olyan rendezvény, amely párját ritkítja és nagy hagyományokkal rendelkezik itt Pápán. Ha megtetszett az egyedülálló városi rendezvény, jövőre szeretettel várunk egy végzős osztályt, amely a magyar diákokkal közösen vonulhat végig a belváros utcáin – invitálta a schwetzingeni intézmény fiataljait Áldozó Tamás.

Stefan Ade, a Hebel-Gymnasium igazgatója köszönetét fejezte ki a kedves fogadtatásért, és üdvözölte, hogy a két intézmény kapcsolata már majdnem két évtizedre tekint vissza. Az igazgató tolmácsolta a schwetzingeni polgármester üdvözletét és mindazokét, akik már jártak Pápán, és hasonlóan szép élményekkel tértek haza, mint amilyenekben nekik is részük lehet.
- Nagyon örülök, hogy a partnervárosi kapcsolat keretében ilyen iskolai csereprogramok működhetnek, mint a miénk. Az együttműködés által közelebb kerülhetünk egymáshoz, két nemzet képviselői megismerhetik egymást, mindig újabb és újabb élményekkel gazdagodhatunk. Köszönet a Türr-gimnáziumnak is, hiszen megérkezésünk óta olyan kedves fogadtatásban részesültünk, hogy azonnal otthon éreztük magunkat – fogalmazott Stefan Ade, majd jellegzetes schwetzingeni ajándékkal lepte meg Pápa polgármesterét.

A programon részt vett Németh Zsolt, a Türr István Gimnázium igazgatója. Németh Zsolt köszönetét fejezte ki a városnak, hiszen a partnerkapcsolat nagy mértékben hozzájárult az iskolák közötti együttműködés elmélyítésének. Elismeréssel szólt a közös programokért, a találkozók lebonyolításáért felelős pedagógusok munkájáról is.

A schwetzingeni fiatalok hétfőn érkeztek Pápára. Kirándultak Budapestre, és megtekintették a Parlamentet, ma pedig Zsuppán István, a Türr-gimnázium pedagógusa vezetésével városnézésen vettek részt. A külföldi diákok családoknál szállnak meg itt tartózkodásuk idején. Hegedüs Luca örömmel számolt be a partneriskola diákjával eltöltött időről. A kilencedikes lány elmondta, sok a közös bennük, rengeteget beszélgetnek iskolájukról, az órarendről és családjukról. Reméli, hogy a németországi diákok hazautazása után is megmarad a barátság. Holnap a magyar tanulók és a külföldi diákok részt vesznek a városi ballagáson, melyet már mindkét nemzet fiataljai nagyon várnak – tudtuk meg Lucától.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!