Újabb szép eredmények sakkozóinktól


2014-04-30 10:41:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újabb szép eredmények sakkozóinktól főképe
Hétvégén Kapuváron 12. alkalommal rendezték meg a Király-kupát. A Pápai SE sakk szakosztályát 10 játékos képviselte, nyolc ifjúsági és két felnőtt. Kiss Csaba szakosztályvezető elégedetten összegezte az eredményeket, hiszen a tíz játékos mindegyike éremmel tért haza.
- A felnőttek között három éremmel gazdagodtunk, a hölgyek között Hamzáné Gyimesi Andrea és a férfiak mezőnyében Kurics László második helyezést ért el, Margl Roland pedig bár korát tekintve ifi, mégis a felnőttek között indult és rendkívül eredményesen szerepelt, harmadik lett. Ebben a kategóriában Margl Roland (legjobb 1900 Élő – alatti) és Hamzáné Gyimesi Andrea (legjobb értékszám nélküli) különdíjat is kapott. Az 1999-2003 között születettek között a dobogó mindhárom fokára pápai versenyző állhatott fel, Domonkos Eszter, Ruska Barbara, Farkas Dorina sorrendben. A 2004-2005-ben születetteknél a lányoknál Tardos Luca utasított mindenkit maga mögé, a fiúknál Varga Dániel nyakába ezüstérem került. A felnőtt csapatversenyben a PSE felnőtt csapata (Hamzáné Gyimesi Andrea, Margl Roland, Kurics László) a rangsor élén zárt, a gyerekeknél a Varga Dániel, Domonkos Eszter, Hamza Gábor, Varga Barbara összetételű gyerekcsapat harmadik lett.
Kiss Csaba hozzátette, továbbra is várják kérelmünk pozitív elbírálását a Magyar Sakkszövetségtől, amelyben az NB II-es tagságot pályázták meg. A gyerek sakkozók május 1-jén Celldömölkön vesznek részt egy rapid versenyen, majd május 4-én vasárnap kilencedik alkalommal rendezik meg a Kattani – kupa bajnokságot. A közeljövő programjaiban a Dibusz emlékverseny valamint az Országos Csapat Diákolimpia is szerepel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!