Pápai rendőröket, tűzoltókat tüntettek ki a Megyeházán


2014-04-30 07:21:22  | cikk: HuHa  | 


Pápai rendőröket, tűzoltókat tüntettek ki a Megyeházán főképe
Április 24-e, Szent György napja a rendőrség napja, május 4-e Szent Flórián napja a tűzoltóság napja hazánkban. Ez alkalomból tegnap Veszprémben, a Megyeházán ünnepélyes állománygyűlésen ismerték el a kiváló teljesítményt nyújtó rendőrök és tűzoltók munkáját. A rendezvényen részt vett dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, dr. Töreki Sándor, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Németh Tamás, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, valamint kitüntetéseket adományozó települések polgármesterei, a rendőrkapitányságok és katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetői. A megjelenteket dr. Kontrát Károly köszöntötte, beszédében felidézte a két szent tevékenységét és elismeréssel szólt a megye rendőreinek és tűzoltóinak múlt évi tevékenységéről. Mint mondta, a rendőröknek és a katasztrófavédelem állományában dolgozóknak mindig készen kell állniuk, mindig felkészültnek kell lenniük, mindig a legjobbat kell nyújtaniuk és a haza szolgálatára a legjobb tudásuk szerint cselekedni.
 Az ünnepségen több pápai rendőr és tűzoltó vehetett át kitüntetést és gratuláltak az országos elismerést és soron kívüli kinevezést kapott rendőröknek és tűzoltóknak is. Dr. Áldozó Tamás polgármester Pápa Város Önkormányzata által alapított Az Év Pápai Rendőre elismerést Potháczki Zsolt rendőr századosnak, a Pápai Rendőrkapitányság nyomozó alosztályvezetőjének adta át, aki a múlt esztendőben személyes példamutatásával, a közbiztonság érdekében kifejtett tevékenységével kiemelkedett társai közül.
Nagy Ákost, a pápai kapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét abból az alkalomból köszöntötték, hogy a rendőrség napján Magyarország belügyminisztere kiemelkedő munkája elismeréseként soron kívül őrnaggyá léptette elő.
 A rendezvényen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Töreki Sándor ajándéktárgyat adományozott helytállásáért és kimagasló munkavégzéséért Czere Zoltán rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízottnak és Kovacsics Tamás rendőr főtörzsőrmester vizsgálónak.
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területén működő kirendeltségek kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársait is elismeréssel jutalmazták a megyei ünnepségen. Németh Tamás igazgató a 2013-as Év Veszprém Megyei Hivatásos Tűzoltósága elismerő címet adományozta a Pápai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságnak, a díjat Horváth Sándor tűzoltó százados, pápai parancsnok vette át.
Az Év Pápai Tűzoltója kitüntetést múlt évben nyújtott kiemelkedő tevékenységéért és helytállásáért Porga Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester vehette át dr. Áldozó Tamás polgármestertől. Soron kívüli előléptetésben részesült Gülch Ádám, Schvetz Sándor és Mészáros Zsolt, akiket tűzoltó főtörzsőrmesterré léptettek elő. A Pápa és Környéke 105 Közalapítvány elnöke, Takács Pál Szent Flórián napja alkalmából jutalomban részesítette Németh Péter tűzoltó főtörzsőrmestert, Papp János tűzoltó törzsőrmestert és Tóth Zoltán tűzoltó törzsőrmestert.
Az ünnepségen Takács Pál, a Pápa és környéke 105 Közalapítvány elnöke emlékplakettet vehetett át a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától a két szervezet közötti együttműködés elősegítése érdekében végzett kimagasló munkájáért. A ceremónián gratuláltak Rendesné Sebő Gabriellának, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének, akit dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy soron kívül tűzoltó őrnaggyá léptetett elő Szent Flórián napja alkalmából.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!