Zajlanak az előkészületek a ballagásra


2014-04-29 10:21:16  | cikk: mo  | 


Zajlanak az előkészületek a ballagásra főképe
27 osztály 635 végzős hallgatója több száz hozzátartozó, ismerős és barát kíséretében vonul végig a belváros utcáin május 1-jén, csütörtökön. Az egyedülálló hagyományokkal rendelkezdő pápai ballagásra nemcsak a diákok és családtagjaik készülnek, hanem a város is: a Városgondokság munkatársai nagy erőkkel végzik az előkészületi munkákat. A hat intézmény ballagó diákjai a Fő utcán, a Türr István Gimnázium előtt gyülekeznek, majd a Fő utca-Fő tér-Szent István út útvonalon közelítik meg a Szabadtéri színpadot. A kastély rekonstrukciója miatt a menetoszlop a Török Bálint utcai kereszteződésnél található kapun keresztül érkezik a színpadhoz.

Készülve a nagyszabású rendezvényre a Városgondokság munkatársai több alkalommal tartottak terepszemlét az esedékes tereprendezési, felújítási, javítási feladatok meghatározására. Buics Lajos, a Városgondokság kommunális csoportvezetője arról számolt be, az Esterházy-kastély felújításán dolgozó kivitelező a napokban megkezdte a színpad és a kastély épülete közötti terület rendezését, ezenkívül elszállítja a közlekedést akadályozó építési törmeléket és a balesetveszély elkerülése érdekébe kordonnal vette körül az építési területet.

A Városgondokság munkatársai a Szabadtéri színpad ülőhelyeit felújították, a kifogásolható állapotú paddeszkákat kicserélték, és megtörtént a terület, valamint a környék tereprendezése is. A Fő téren még most is dolgoznak az ágyások tisztításán. A Városgondokság munkatársai jelenleg az ősszel ültetett növények gyommentesítését végzik.

A 2014. évi városi ballagás központi ünnepsége 11 órakor kezdődik a Szabadtéri színpadon.

Közlemény a ballagásról 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!