Rómeó és Júlia Pápán


2014-04-28 21:14:01  | cikk: Babos Petra  | 


Rómeó és Júlia Pápán főképe
A 2013/2014-es ifjúsági színházbérlet utolsó előadásához érkezett. Ezúttal a már jól ismert Turai Ida Színház hozta el városunkba Shakespeare egyik legismertebb tragédiáját, a Rómeó és Júliát.
Schmidt Orsolya művelődésszervező érdeklődésünkre elmondta, ez az évad is rendkívül sikeres volt az ifjúsági és a felnőtt színházi bérletben is. Az előadás-választások is jónak mondhatóak, hiszen a színházi paletta minden ága bemutatkozott, az előadások sokszínűek voltak.
- Fontos szem előtt tartanunk, hogy az ifjúság színházi nevelést is kapjon, ezért évek óta olyan előadásokat válogatunk nekik, amelyek az ő korosztályukat foglalkoztathatják, s itt nemcsak a szórakozáson van a hangsúly. A JMSZK munkájának fontos állomása az ifjúság nevelése, hiszen itt találkozhatunk az oktatási intézményekkel, a diáksággal, melyben nagy segítséget nyújtanak a szervező tanárok. A jövő évadban is szeretnénk hasonlóan színvonalas előadásokkal meglepni a közönséget minden bérletben. Az ifjúsági és a felnőtt bérletnél véleménykérő lap alapján értékeljük az évet, s azt is, hogy mi az, amin kéne változtatni, s mi az, ami tetszett a közönségnek - tette hozzá a művelődésszervező.
A Vajda-bérlet idén a Szív hídjait, az Acélmagnóliákat, az Azt meséld el, Pistát, a Család ellen nincs orvosságot, a Lili bárónőt és a Szentivánéji álmot mutatta be.
Az ifjúsági bérletben négy csoport volt, a Tarczy-, a Bocsor-, az Orlai- és az Acsády-bérlet. Mind a négyben négy-négy előadás volt látható.

Idén 450 éve született Shakespeare. Ez alkalomból ebben a hónapban több színházban is tisztelegnek a híres angol drámaíró előtt. Pápán a múlt héten mutatta be az SK Társulat Shakespeare: Szentivánéji álom című vígjátékát, míg ma az ifjúsági bérletben a Rómeó és Júliát láthatta a diákközönség.
A darabban Kurkó József alakította Rómeót, aki szerint nem egy álomszerep Rómeó bőrébe bújni. Számára az igazi szerepálom Tybalt lett volna. Az ő Rómeója egy hamar szerelmesedő, laza ember, aki egy szenvedélyes szerelmest játszik.
- A tanulók mindenhol máshogy fogadják az előadást, de mindenütt élvezik. A shakespeare-i szövegre rá kell hangolódni, s csak élvezni tudják a darabot - mondta a színész.
A diákok számára is jól ismert művet a korhű ruhák és a meseszép díszlet tette még emlékezetesebbé.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!