Úszás: Miniolimpia a Várkertfürdőben


2014-04-27 14:43:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Úszás: Miniolimpia a Várkertfürdőben főképe
A Pápai Úszó Sportegyesület és a Várkertfürdő szervezésében nagyszabású úszóversenyt rendeztek a Várkertfürdő uszodájában. Bár a Miniolimpiát a Pápai Játékfesztivál keretein belül nyáron szokták tartani, technikai okok miatt az úszóverseny előrekerült a programban, melyre 20 versenyszámban hat egyesület (Vidra SE, Pápai Úszó SE, Tempo Aqua SE, Balaton Úszó Klub, Rája 94 Úszóklub Esztergomi Úszó Klub) 69 úszója állt rajtkőre a nap során, a szervezők pedig 228 nevezést regisztráltak. Kertész Attila, a PUSE elnöke úgy fogalmazott bár kevesebb a létszám a korábbi évekhez képest, ennek ellenére színvonalas, pörgős versenyt tudtak megrendezni.
- Az úszósuli körversennyel ellentétben itt profik is indulhattak, ami csak tovább növelte a bajnokság rangját. Nemcsak a Miniolimpiát rendeztük meg, a nap folyamán az úszóverseny keretein belül csapatversenyt is hirdettünk a Veszprém megyei csapatok számára, ahol az első három helyezett egyesületet kupával díjaztuk. A hazai sportolókra nem lehet panaszunk, mindenki kiváló időket úszott, a 28 versenyzőnk végül 15 arany, nyolc ezüst és tíz bronzérmet szerzett, a csapatrangsorban pedig a Vidra SE mögött a második helyen végeztünk. A további terveink között a májusi Úszósuli körverseny negyedik, záró fordulója szerepel melyet Balatonfűzfőn rendeznek, majd Szombathelyen a Nyugat-Dunántúli Régió Bajnokságon is vízbe ugranak a fiatalok.

A verseny jegyzőkönyve elérhető ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!