Torghelle duplájával nyert az MTK


2014-04-26 18:04:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Torghelle duplájával nyert az MTK főképe
A Hidegkuti-stadionban igyekezett tovább növelni bajnoki pontjai számát a Lombard Pápa. Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 26. fordulójában a hazaiak hetek óta a kiesés elől menekülnek, ehhez mindenképp a három pont begyűjtését tűzték ki célul. A Lombardnál viszonylagos nyugalomban telnek a fordulók, hiszen a Pécs elleni győzelem és a Videoton elleni döntetlennel már szinte biztos, hogy jövőre is az NB I-ben szerepel a csapat, természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden mindegy alapon lépnének pályára a fiúk, minden találkozón győzni szeretnének. A fővárosiak ellen a pápaiak mestere nem számíthatott a régóta maródi Orosz Márk mellett Kenesei Krisztián játékára sem, a támadót továbbra is izomszakadása akadályozza a játékban, az ETO ellen 25 perc után cserét kérő Georges Griffiths viszont rendbejött, így ott volt a kezdőben, a vendégek a Szűcs – Tóth G., Struhár, Présinger, Németh M. – Nagy T., Csizmadia, Sekour, Arsic, Griffiths – Maric összeállításban a tízedik helyről várták a kezdő sípszót, a kék-fehérek tizenharmadik pozícióról igyekeztek felkapaszkodni. Az nso.hu tájékoztatása szerint a kilencedik percben alakult ki az első veszély a vendég kapu előtt, ekkor Torghelle lekészítése után Kanta lőtt a kapu fölé nyolc méterről. Két perccel később Vukmir indította Torghellét a bal oldalon, aki kapura tört, majd kilőtte a bal alsó sarkot 10 méterről, Szűcs még beleért a lövésbe, de hárítani nem tudott 1–0. A 17. percben alakította ki első lehetőségét a Lombard, Tóth Gábor jobb oldali beadása után Sekour készítette le a labdát, amit Arsic lőtt el 17 méterről, a labda nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot. A 26. percben Kanta indította a bal oldalon a teljesen üresen álló Horváth Zsoltot, beadása után 11 méterről Torghelle lőtt kapásból a jobb alsó sarokba 2–0. A 33. percben könnyen jöhetett volna a harmadik hazai gól, Horváth fejelt hat méterről kapura, Szűcs azonban nagy bravúrral kitolta a bal alsó sarokba tartó labdát. A szünetben kettőt is cserélt Tóth Bálint Goran Marics és Peter Struhár helyett Kulcsár Kornél és Eszlátyi István állt be, ám ők sem tudták megváltani a világot. Tíz perc játék után mindjárt a csereként beállt Kulcsár került gólhelyzetbe, de Kálnoki Kis az utolsó pillanatban menteni tudott. A 68. minutumban közel járt a szépítéshez a Lombard, Griffiths bal oldali beadását követően hat méterről Király fejelt kapura, épp Hegedüs kapus ölébe. A hajrában Vukmir majd Vass Patrik is kihagyott egy-egy ziccert, a Lombard pedig nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani az MTK kapuja előtt, így simán vereséget szenvedett, ami azt jelentette, hogy sorozatban kilencedik idegenbeli bajnokiján is nyeretlen maradt.

MTK – Lombard Pápa 2-0 (2-0) Gsz.: Torghelle 2

Garami József: Rendkívül örülök a győzelemnek, úgy voltam vele, csak legyen meg a három pont, még akkor is, ha esetleg gyengébben teljesítünk. Szerencsére a játékkal sem volt különösebb gond. Az első játékrészben jobban, magabiztosabban futballoztunk, a gól megnyugtatta a csapatot. Annak pedig külön örülök, hogy játékosaim egymásért is küzdöttek, biztatták a másikat, még akkor is, ha hibázott. Még mindig nem nyugodhatunk meg a bajnokságban, de jó lenne kupadöntőt is játszani, ez a célunk. (nso.hu)

Tóth Bálint: Nem szívesen mondok ilyet, de ezen a mérkőzésen csak papíron volt az én csapatom a Pápa. Amit a pályán bemutattak a játékosaim, minősíthetetlennek tartom, és nem is szeretnék több szót vesztegetni rá. Nem szeretnék bővebben beszélni róla, mert nem akarok senkit sem megbántani. Legyen elég annyi, hogy a futballt egyebek mellett pénzért is játsszák. Ma egyszerűen csak edzőmeccset játszott velünk az MTK, nincs miről beszélni. (nso.hu)

MTK: Hegedüs - Nagy, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes (’61 Poór)- Vass Á., Pölöskei, Kanta - Vass P. (’87 Eppel), Torghelle, Horváth Zs. (’66 Bese)

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Struhár (’46 Eszlátyi), Présinger, Németh M. – Nagy T., Csizmadia, Sekour, Arsic (’66 Király), Griffiths – Maric (’46 Kulcsár)

A Lombard Pápa május 4-én vasárnap 18:30-tól a Debrecent látja vendégül a Perutz Stadionban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!