Virágültetés a Föld napja alkalmából


2014-04-26 16:15:11  | cikk: Babos Petra  | 


Virágültetés a Föld napja alkalmából főképe
A héten a Pápai Városi Óvodák tagintézményeiben a Föld napjához kapcsolódóan Tavaszi Zöld Napot szerveztek. A program az „Óvodafejlesztés Pápa Város Önkormányzata Városi Óvodák intézményében” című sikeres európai uniós pályázat keretein belül valósulhatott meg.
A Föld napját először 1970-ben ünnepelték meg, azzal a céllal, hogy ráébresszék az embereket arra, hogy az egész Föld veszélyben van és ennek a fő oka sokszor maga az emberi tevékenység.

Tegnap délelőtt Pápa-Tapolcafőn az óvodában játékos Föld napi rendezvényre invitálták a gyerekeket és szüleiket. A program során négy csoportban vetélkedőn vehettek részt az apróságok, melyben puzzle, horgászat, állat felismerés és célba gurítás is szerepelt.
Kovács Jánosné tagóvoda-vezető érdeklődésünkre elmondta, intézményük évek óta nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre, a Föld megóvására, az élővilág megismerésére.
- Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek ne csak hallják, hanem tapasztalják is a környezetvédelem fontosságát. Az óvoda udvarára lépve egyből színes virágok, fák és a zöld fű fogadja őket. Itt egész évben figyelemmel kísérjük az évszakokat, a változásokat. Apró állatokat is megfigyelünk, hangyát, csigát, madarakat és néha mókusokat. A szülők is partnereink, hoznak virágokat, magokat és facsemetéket, amiket elültetünk.
A Föld napja alkalmából a szülők a gyerekekkel és az óvónőkkel közösen ültettek virágokat a balkonládákba és a dézsákba, hogy színesítsék az udvart. Az apróságok nagyon élvezték a programot, segítettek, lapátoltak, kapáltak és öntöztek is.

Kiss-Goda Rebeka már tudja, hogy a Föld megóvása nagyon fontos. A kislány elmondta, hogy a Föld napjához kapcsolódóan ültetnek és szemetet is szednek.
A programok között szerepelt még a gyerekek egyik legkedveltebb játéka, a PET-palackok taposása, amit nagy örömmel tettek.

A Föld napját a Pápa-Kéttornyúlaki Óvodában is színes programokkal köszöntötték a gyerekek és szüleik. A délelőtt folyamán a földgömb sémáját festett kavicsok felhasználásával készítették el és színezés, barkácsolás is várt az ovisokra. Majd délután virágokat ültettek, az udvart rendbe tették, gereblyéztek.
Varga Zoltánné tagóvoda-vezető elmondta, a Tavaszi Zöld Napot ügyességi és verseny feladatok is színesítették, amit élveztek a gyerekek.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!