Nosztalgiáztak az egykori tornászok


2014-04-26 13:16:11  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Nosztalgiáztak az egykori tornászok főképe
Múltidéző találkozóra gyűltek össze az egykori 3-as számú általános iskola (jelenleg Tarczy Lajos Általános Iskola) 1956-ban megyei bajnokságot nyert, míg országos szinten 9. helyezést elért tornászcsapatának tagjai az egyik belvárosi étteremben pénteken délután.
A Csapó László tanár úr vezette csapat hét tagból állt: Benczik Tibor, Deák Mihály, Kunszt Henrik, Kunszt Zoltán, Nagy Sándor és Várnagy András a mai napig szívesen gondol vissza sportmúltjuk egyik kiemelkedő időszakára, azonban hetedik társuk, Kiss Ákos már nem lehet közöttük.
– Csapó tanár úr 1953-ban került Pápára, és mi voltunk az első olyan tanítványai, akik kiemelkedő eredményt értek el szertornában. Testnevelőnk szigorú, de rendkívül sokoldalú pedagógus volt, a tornán kívül számos más sportággal is megismertetett minket. Mindannyian nagyon sokat köszönhetünk neki, és más tanítványaihoz hasonlóan szeretettel gondolunk rá vissza – fogalmazott Kunszt Henrik. Megtudtuk tőle, a sikeres tornászcsapatot felső tagozatos, leginkább 8. osztályos diákok alkották, és a sport a későbbiek során is az életük szerves része maradt. Ugyan nem hivatásszerűen, nem versenyszinten, de kedvtelésből mindannyian rendszeresen sportoltak.
Csapó László, a 85. esztendős, mai napig életvidám nyugalmazott testnevelő tanár kiemelte, a tornában a fegyelem a legalapvetőbb dolog. Mint mondta, amit megkövetelt a tanítványaitól, azt maradéktalanul végre is hajtották, nem volt velük probléma, nem kellett őket fegyelmezni. Meggyőződése szerint a siker kulcsa abban rejlett, hogy megszeretette a fiatalokkal ezt a nehéz, ám nagyon szép sportágat, így örömmel valósították meg a különféle gyakorlatokat. Csapó tanár úr elárulta, nagyon jó érzés számára, hogy egykori diákjai megszervezték ezt a nosztalgikus hangulatban zajló vidám összejövetelt, amire nagy-nagy örömmel érkezett.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!