Boksz aerobic Szentgyörgyi Romeóval


2014-04-26 12:16:09  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Boksz aerobic Szentgyörgyi Romeóval főképe
A III. Mozdulj Pápa! keretén belül pénteken kora este Szentgyörgyi Romeo boksz aerobic órájára várták a résztvevőket. A sportember első alkalommal látogatott Pápára, a boksz aerobic a profi bokszból és karate edzésekből átvett, aerobikelemekkel kombinált, zenére végzett aerob mozgás, célja egy rendkívül hatékony zsírégetés és állóképesség-növelés, kar-, comb- és fenékizom-erősítés. Az óra azok számára is kedvelt lehet akik még kezdők, hiszen könnyen követhető, egyszerű koreográfiák adnak sikerélményt. Az intenzív boksz ütéseknek köszönhetően megerősíti a hátizmokat, mely által a gerincterhelés csökken, a törzsizmok erősödnek, a rúgások pedig feszes hasizmot, farizmot, combizmot és vádlit eredményeznek, javul a testtartás, a testtudat. Szentgyörgyi Romeo elismerésre méltó eredményeket ért el sportpályafutása során, hiszen 1994 és 2001 között sportaerobicban a magyar válogatott tagjaként hatszor világ-, kétszer pedig Európa-bajnoki címet ünnepelhetett, valamint a négyévenként megrendezésre kerülő Világjátékokon is bajnoki arany került a nyakába. Már tíz évvel ezelőtt befejezte profi pályafutását, azóta profi személyi edző, életvezetési tanácsadó, emellett fáradhatatlanul járja az országot és sportcsarnokokban, sportnapokon népszerűsíti a mozgást, az egészséges életmódot, az egészséges táplálkozást.
- Az a tapasztalatom, hogy nagyon tetszik a résztvevőknek ez a fajta mozgásforma, többségében lányok vesznek részt az órákon, de olykor férfiakkal is találkozom a sorok között. Hatását tekintve elsősorban kardio hatású, tehát a keringést, a szívet, az érrendszert erősítő óráról beszélünk. Az a tapasztalatom, hogy egyre nagyobb igény van ránk, óratartókra, hiszen az egészséges életmód egyre népszerűbb, nemcsak a mozogni vágyók száma nő, hanem a táplálkozásra, a megfelelő folyadékbevitelre is egyre többen odafigyelnek, az lenne a jó, ha megtalálnánk a helyes arányt a mozgást és a táplálkozás között. Idén már 40 éves elmúltam, szeretnék példát mutatni az embereknek, hogy pocak nélkül is lehet ennyi idősen jó közérzettel élni, ezért azt tanácsolom mindenkinek, hogy minden nap – ha csak egy fél órát is – de mozogjunk!
Az óra végén az életmóddal, a táplálkozással, vagy akár az edzéssel kapcsolatos kérdéseit bárki feltehette a világbajnok edzőnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!