Rovásírás a gyakorlatban


2010-02-14 17:22:21  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Rovásírás a gyakorlatban főképe
A Hét Csillag Egyesület szervezésében rovásírás előadás várta az érdeklődőket az Edvy Malom Fogadóban ma délután. Horváth Bernadett már régóta oktat rovásírást, a megjelenteknek ezúttal gyakorlati előadást tartott. Mint mondta, a rovásírás nagy múltra tekint vissza a magyarok történelmében, de a kapcsolódó kutatásokat és a rovásírás történetét komoly viták övezik. Horváth Bernadett Forrai Sándor ABC-jét használja, tanítványait is ezekkel a jelekkel ismerteti meg. Ahogy mondta, ez az írásmód szerepel a legtöbb magyar emléken.

– A rovásírást rendkívül gyorsan el lehet sajátítani. Minden betűnek megvan a megfelelője. Azt gondolom a rovásírás megismerése nagyon fontos manapság, hiszen ezáltal megismerhetjük múltunkat, történelmünket és hagyományainkat – fogamazott az előadó.

Az előadás elején a résztvevők nevüket rótták a papírokra, a végén pedig már komplett gyakorlatokat végeztek, és mondatokat írtak. Horváth Bernadett tanítványai  rendszeresen részt vesznek a Kárpát-medencei Rovásírásversenyen és Műveltségi találkozón, melyen a legjobb rovásírók mérik össze tudásukat.  
A Hét Csillag Egyesület tervei között szerepel, hogy a jövőben háromhetente szervez hasonló témájú előadásokat, melyek legfőbb célja a hagyományőrzés valamint a magyarság múltjának feltérképezése és megismerése.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!