Kung-fu stílusbajnokság Martonvásáron


2014-04-24 13:21:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kung-fu stílusbajnokság Martonvásáron főképe
A Kikelet Fesztivál keretein belül Martonvásáron rendezték a Seven Star Mantis Stílus országos kung-fu bajnokságát. A Fejér megyei városban a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület a kung-fu szakág mellett a hagyományőrző szakosztállyal is képviseltette magát. A többségében kezdő versenyzők 10 fővel gyerek és felnőtt kategóriában light contact küzdelemben mérették meg magukat. A pápaiak szép eredményeket értek el, több alkalommal is kevésen múlt a dobogó legfelső foka, végül két második, négy harmadik és egy negyedik helyet szereztek.
- Ahogy a Magyar Kung-fu Szövetség országos bajnokságán, ezúttal is egy új versenyzői gárdával vágtunk neki a bajnokságnak, így elsődleges célunk a rutinszerzés volt – idézte fel a versenyt Pintér Péter, a pápai iskola vezetője. Talán emiatt is több alkalommal is igen bagatell hibákat vétettünk, amin el is úszott egy-egy mérkőzés. Több olyan versenyző is volt, akik a magyar bajnoksághoz képest a korábban megbeszélt technikai, taktikai elemeket jobban valósították meg, kimondottan elégedett voltam a 13-14 évesek mezőnyében -48 kilogrammban induló Császár Miksa versenyzésével, a felnőttek között Fülöp Tamás harmadik és Szente Dávid pontszerző negyedik helyével.
Pintér Péter elmondta, a bajnokságot a helyszínen tekintette meg a sportág nagymestere, Lee Kam Wing és az angol Seven Star Mantis Stílus vezetője Derek Frearson is, mindketten elégedettek voltak a pápai versenyzőkkel. A verseny másnap egy szemináriummal folytatódott, ahol Lee Kam Wing tartott képzést, mely a versenyzőknek és az oktatóknak egyaránt hasznos volt. Az egyesület legközelebb április 26-án tízedik alkalommal vesz részt Vinyén az Ültess fát elnevezésű rendezvényen, melyre a szervezők legalább 2000 főt várnak.

Eredmények:
10-12 évesek -40 kilogramm Sántha Mátyás 3. hely
12-13 évesek -65 kilogramm Firtl Martin 2. hely
13-14 évesek -55 kilogramm Podányi Márton 3. hely
13-14 évesek -48 kilogramm Császár Miksa 2. hely
13-14 évesek -48 kilogramm Berkes Bálint 3. hely
Felnőtt -70 kilogramm Fülöp Tamás 3. hely
Felnőtt -70-82 kilogramm Szente Dávid 4. hely

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!